Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BODEGA – “Shiny New Model”

Op zondag staat de New Yorkse band Bodega voor het eerst op Pukkelpop en daar zullen we naar alle waarschijnlijkheid ook hun nieuw nummer “Shiny New Model” horen. Het vijftal uit New York bracht een jaar geleden hun debuutplaat Endless Scroll uit, waarbij een extensieve tour hoorde over de VS en Europa. Tussen het touren heen vond de band echter opnieuw de tijd om aan nieuwe muziek te schrijven en ze bijgevolg ook weer op te nemen. Het resultaat Shiny New Model verschijnt op 11 oktober en telt zeven nummers. Vandaag krijgen we alvast de titeltrack te horen en die weet ons zeker te bekoren.

“Shiny New Model” ligt zowat in dezelfde lijn van de eerste plaat, maar dan wel vooral van het sterke einde van de plaat. Het nieuwe nummer heeft alvast heel veel drive en straalt ook een bepaalde energie uit die ons aandachtspeil meteen op gespannen zetten. De gitaren doen hun werk en zorgen voor een volle sound die gelukkig wel niet volgepropt zit, maar waarin iedere gitaar genoeg plaats heeft om zich te ontplooien. Ondanks dat “Shiny New Model” niet veel verschilt van hun eerder werk, horen we wel al een duidelijke progressie in hun klank en dat is zeer positief. De zang van Ben Hozie en Nikki Belfiglio staan trouwens ook op scherp met een puik resultaat als gevolg. “Shiny New Model” is een sterk begin van een nieuw project en we kijken er alvast naar uit om het nummer op zondag op Pukkelpop ook live te mogen horen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1770 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
LiveRecensies

BODEGA @ Trix (Bar): Eclectische eenvoud troef

Door verstomming worden we acuut geslagen bij het binnentreden van de Trix. Amper veertig man staat er te wachten op een van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BODEGA - Broken Euipment (★★★): Straffe nummers in een zee van slappe koffie

BODEGA draait al een tijdje mee in het garagerockwereldje – vier jaar om precies te zijn – maar loste in al die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.