banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco – “Complicated”

Young Franco, Winston Surfshirt. Credit: Jordan Munns

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de befaamde frontman, zanger, producer en rapper, voordat hij beroep deed op enkele van zijn beste vrienden en andere lokale artiesten om het wereldwijd gekoesterde muzikale collectief te worden dat ze vandaag de dag zijn. Het succes van de band wordt bevestigd met elke liveshow, waarbij de grenzen tussen funk, soul en hiphop vervagen. Sinds hun debuut in 2017 heeft de band veel lof geoogst van internationale sterren zoals Elton John en Jason Bentley.

De groep is terug met een nieuwe single “Complicated”. Het nummer volgt op de ep Cover Your Mouth, die in maart van dit jaar uitkwam. De zeskoppige crew werkte deze keer samen met Australische dj en producer Young Franco, wat voor een extra dynamiek zorgt. De euforische nieuwe single is opgebouwd uit een soepele, funky baslijn, vervormde synths en ingetogen beats. De luchtige beats en speelse compositie zijn net zo flirterig als de tekst. ‘Not complicating things / I just want to dance with you’. De single snijdt door de performatieve aard van een avondje uit en spreekt uit wat zo velen willen – leuk dansen met een mooie vreemdeling. Niets leukers dan deze beat!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.