Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers – “BIG SHOT”

©CPU – Ymke Dirikx

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten niet meteen sneller slaan en lag in de trend van de weinig verrassende plaat III die de indierockgroep uit Denver in 2019 uitbracht. Afgelopen week verscheen “BIG SHOT”, de nieuwste single van Wesley Schultz en Jeremiah Fraites.

Het nummer begint met een rustig pianodeuntje in combinatie met de zuivere stem van Wesley. Even later worden ze vergezeld door rustige percussie die van deze track een typische The Lumineers-ballade maakt. Tot slot vervoegt een niet te opvallende elektrische gitaar zich bij het geheel. Hoewel het lijkt alsof deze gitaar een climax aankondigt, blijven we echter op onze honger zitten. De track eindigt met een terugkeer naar het ondertussen vertrouwde refrein. “BIG SHOT” voelt in tegenstelling tot “BRIGHTSIDE” vertrouwder en warmer aan en doet daardoor denken aan de oudere albums van de band. Waar “BRIGHTSIDE” er niet in slaagde om ons enthousiasme te wekken, verwarmt het folky “BIG SHOT” onze harten wel.

Op 19 februari zal de band optreden in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Porridge Radio - Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky (★★★½): Rouw voor de kleine, onbenoembare dingen

En toen kwamen ze bijna uit de lucht vallen, die Porrigde Radio. Het Britse viertal uit Brighton bezat perfect timing.We kregen hun doorbraak…
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….
AlbumsRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever - Endless Rooms (★★★★): Aangesterkt en uitgepuurd

Je kon er je klok bijna gelijk op zetten. Twee jaar gingen voorbij sinds hun tweede album Sideways To New Italy, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.