Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vera Blue – “Temper”

©CPU- Toon Miermans

Het is intussen al acht jaar geleden dat de Australische singer-songwriter Celia Pavey net naast de titel van The Voice Australia greep. Met opgeheven hoofd en een gitaar in de hand besloot ze verder folkliedjes te schrijven, wat resulteerde in haar eerste ep Bodies. Ondanks haar initieel succes leek experimenteren met andere stijlen meer iets voor haar. Folk werd ingeruild voor pop met een elektronische ondertoon en haar nieuwe artiestennaam zou Vera Blue zijn. Lang bleef ze niet op haar lauweren zitten, want al snel kwam ze voor de dag met haar debuutalbum Perennial. Hierna werd ze vliegensvlug opgepikt door de fameuze dj-producer Flume. Naast hun dansbare samenwerking “Rushing Back” bracht Vera zelf ook nummers zoals “Hold” en “Lie to Me” uit, die bij velen sterk in de smaak vielen.

Hopelijk verrast Vera Blue ons binnenkort met een nieuw album, want “Temper” lijkt er de ideale single voor te zijn. Al vanaf de eerste seconde trekt de Australische ons mee naar de dansvloer, waardoor stilzitten absoluut geen optie meer is. Onze stembanden worden spontaan gesmeerd door luidkeels mee te brullen met de herkenbare, maar sterk doordachte tekst. Op een speelse manier legt ze haar karakter volledig bloot, wat dit nummer ook zo toegankelijk maakt. Met sfeervolle beats en een catchy popgeluid weet ze zich in ons hoofd te wringen, want na het horen van dit liedje kan je het niet meer loslaten. Wat Vera Blue zo aanstekelijk goed maakt, blijft een raadsel, maar wij hebben alvast zin in meer.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Flume @ Lotto Arena: Tot in de puntjes uitgewerkte chaos

Wie Australië zegt, zegt – na kangoeroe’s en koala’s – Flume. De dj en producer is sinds 2019 weer helemaal terug van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume ft. Vera Blue - "Rushing Back"

Dj en producer Flume uit Australië had niet eens een bescheiden hitje te pakken met zijn alom gekende samenwerking met London Grammar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Bleak – “Temper”

Ooit komen ze terug, de gitaren, maar zelfs nu is er altijd wel verfijnde rockmuziek te vinden. Bleak bijvoorbeeld uit Antwerpen. Zelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.