Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Bleak – “Temper”

Ooit komen ze terug, de gitaren, maar zelfs nu is er altijd wel verfijnde rockmuziek te vinden. Bleak bijvoorbeeld uit Antwerpen. Zelf omschrijven ze hun muziek als spacegrunge, maar wij horen er toch eerder shoegaze in. Het viertal krijgt geleidelijk aan ook een groter publiek. Zo bracht de groep al een ep uit met Clouds. Toepasselijke titel aangezien ze met hun alternatieve rock hun publiek zwevend tot in de clouds brengen. De band doet het rustig aan en brengt vandaag hun eerste muziek in 2019. “Temper” toont nog maar eens wat voor een talent deze groep heeft.

Zelf zegt zanger Jens Leysen nog het volgende over de song:

‘Voor mij gaat het nummer in essentie over dat we wat vaker moeten stilstaan bij de mensen die belangrijk voor ons zijn en altijd voor ons klaarstaan. Als we dit allemaal vanzelfsprekend beginnen vinden en minder energie in die relaties stoppen, kan die relatie wel al eens stuklopen. Het nummer schetst vooral dat sentiment rond het kwijtraken van personen die ooit zo belangrijk voor ons waren.’

Rond de vier minuten klokt het nummer af en er zit een heel leuke opbouw in “Temper”. Met hun zacht begin vloeien ze door naar een sterke melodie. Net als in hun vorige nummers, zijn ook hier de drums goed te horen. Ze vormen de ruggengraat voor de rest van de song. Frontman Leysen neemt je met zijn melancholische stem mee naar een dromerige planeet waar mensen schuifelend dansen. Aan de hand van de opgewekte en strakke melodie, word je al snel helemaal betoverd door het nummer. Maar ook de gitaar krijgt zijn seconden om te pronken, zo horen we er de nodige reverb invloeden op. Eens het nummer zijn meest epische kant opgaat, zien we ook wat vuur verschijnen in het clipje en zo gaat beeld en muziek hand in hand. Een groots einde waarmee Bleak bewijst dat ze zowel melodieus als muzikaal een potje kunnen spelen.

Bleak speelt samen met Lagüna en Sunflower in Trix, Antwerpen op zaterdag 16 maart.

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vera Blue - "Temper"

Het is intussen al acht jaar geleden dat de Australische singer-songwriter Celia Pavey net naast de titel van The Voice Australia greep….
Ontdekkingen van "Den Beir"

Zalm van de maand: Bleak

We zijn alweer toegekomen aan onze nieuwe Zalm van de maand en deze keer houden we halt in Antwerpen. Met heel veel…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir" - Bleak

Het Antwerpse bleak begon als een bedroom project voor zanger/gitarist Jens Leysen (°1992). Hij schreef de eerste tracks en bundelde deze in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.