banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Egyptian Blue – “Salt”

© Balint Marjai

Egyptian Blue is een postpunkband uit Brighton. In 2019 brachten ze hun debuut-ep Collateral Damage uit, dat positief onthaald werd, zelfs door heel wat concullega’s. Begin 2020 brachten de heren nog drie singles uit, om zich dan terug te trekken en aan een debuutalbum te werken. De eerste single van dat aankomende album is “Salt”.

Vanaf de eerste seconde spat de energie er weer vanaf. Hun sound klinkt breder dan op hun vorige werk, met onder andere de toevoeging van psychedelische klanken. Alhoewel het zeker niet altijd zo is, is in dit geval meer ook beter. Het nummer prikkelt zijn volledige speelduur door wijzigingen in het ritme, muzikale accenten en de agressieve tekst. Het psychedelische einde laat de rust terugkeren na drie razendsnelle en energieke minuten. De tekst laat weinig aan de verbeelding over met zinnen als ‘I’ve been chasing my own tail’ en ‘Don’t wanna talk about it’. Zanger Andy Buss gaf aan dat angstdromen aan de basis van de tekst liggen en dat iedereen het in zich heeft om te doen alsof er niets aan de hand is.

Met “Salt” lijkt Egyptian Blue de gecreëerde verwachtingen te kunnen inlossen en is de toon gezet voor het debuutalbum, dat in 2022 klaar zou moeten zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Do Nothing - "Uber Alles"

Neen, het is geen bewerkte herrijzing van een Dead Kennedys nummer, maar de nieuwste single van Do Nothing. “Uber Alles” is tevens…
AlbumsRecensies

Rats On Rafts – Excerpts from Chapter 3: The Mind Runs a Net of Rabbit Paths (★★★★): Stelen van de besten

Het leven als recensent is niet gemakkelijk. Hoe beter de plaat is die je in handen krijgt, hoe moeilijker het is in…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.