Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Egyptian Blue – “Salt”

© Balint Marjai

Egyptian Blue is een postpunkband uit Brighton. In 2019 brachten ze hun debuut-ep Collateral Damage uit, dat positief onthaald werd, zelfs door heel wat concullega’s. Begin 2020 brachten de heren nog drie singles uit, om zich dan terug te trekken en aan een debuutalbum te werken. De eerste single van dat aankomende album is “Salt”.

Vanaf de eerste seconde spat de energie er weer vanaf. Hun sound klinkt breder dan op hun vorige werk, met onder andere de toevoeging van psychedelische klanken. Alhoewel het zeker niet altijd zo is, is in dit geval meer ook beter. Het nummer prikkelt zijn volledige speelduur door wijzigingen in het ritme, muzikale accenten en de agressieve tekst. Het psychedelische einde laat de rust terugkeren na drie razendsnelle en energieke minuten. De tekst laat weinig aan de verbeelding over met zinnen als ‘I’ve been chasing my own tail’ en ‘Don’t wanna talk about it’. Zanger Andy Buss gaf aan dat angstdromen aan de basis van de tekst liggen en dat iedereen het in zich heeft om te doen alsof er niets aan de hand is.

Met “Salt” lijkt Egyptian Blue de gecreëerde verwachtingen te kunnen inlossen en is de toon gezet voor het debuutalbum, dat in 2022 klaar zou moeten zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Depeche Mode @ Sportpaleis: Meesterlijk met een grote M

Het was gisteren een stralende dag, maar in plaats van te genieten van een zonnig terrasje verkozen zo’n twintigduizend mensen toch om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chalk - "Conditions"

‘Een goede start is het halve werk’ lijkt de lijfspreuk te zijn van de Noord-Ierse band Chalk. Het trio heeft nog maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Girls In Synthesis - "I Know No Other Way"

Sinds hun formatie eind 2016 heeft Girls In Synthesis een mate van intensiteit weten vast te houden die weinig bands kunnen evenaren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.