InstagramLiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 14/10 @ JH Wollewei (Turnhout)

©Wollewei – Chris Stessens

Het kansenparcours Sound Track trok inmiddels al door verschillende clubs en jeugdhuizen. Gisteren vond de enige voorronde van de avond plaats in JH Wollewei te Turnhout, waar Antwerps talent streed voor een van de zes schaarse finale plaatsen. Helaas moesten we door het fileleed opener Lucas Nevelsteen missen. De rapper FRANÇOIS bleek dan weer last minute niet van de partij te zijn, waardoor we uiteindelijk slechts vier acts aan het werk zagen.

©Wollewei – Chris Stessens

Dat The Yummy Mouths van aanpakken weten, hebben ze eerder deze week al op onze showcase in de Pilar kunnen tonen. Ondertussen zijn ze dan ook al aardig ingespeeld, waardoor de band meteen furieus begon en het instant opviel dat het geheel muzikaal al vanaf het begin klopte. Hun rock is recht voor de raap en kent misschien weinig vernieuwende elementen, maar toch smaakte hun passage gisteren naar meer dankzij hun goed doordachte sound. Afsluiter “White Noise” zorgde uiteindelijk nog voor een extra vleugje serotonine, dus we zijn er zeker van dat ze hun plekje in de finale met hun set zeker verdiend hebben.

©Wollewei – Chris Stessens

wåvery had het gezelschap van drie muzikanten en twee backingstemmen, die haar indiepop in liveversies vertaalden. Het is inmiddels al van 2020 dat ze een nieuw nummer uitbracht en zo stonden vooral haar ouder werk en een cover van “Alaska” van Maggie Rogers op de setlist. De mooie stem van frontvrouw Jessie Thijs bracht een gemoedelijke sfeer naar boven, maar een echt hoogtepunt miste uiteindelijk toch doorheen de set, ondanks haar pogingen om het publiek te betrekken. We hadden haar graag zien losbreken uit haar bubbel en zien ook dat het potentieel daarvoor er wel echt in zit. wåvery gaf gisteren al een schuchtere glimp van wat ons in april te wachten staat met haar eerste grote project.

©Wollewei – Chris Stessens

Jennisan schrijft en producet zijn eigen popnummers, die gisteren wellicht voor de beste sfeer zorgden. Zijn stem deed ons, vooral tijdens zijn pianoballade, wat denken aan Duncan Laurence. Hij klonk in zijn gedurfde uithalen tijdens de uptempo nummers bijzonder krachtig. Terwijl hij aanvankelijk nog wat onwennig op het podium stond naast zijn vierkoppige band, veranderde dat naar het einde toe steeds meer en werd hij tijdens het uitbundige “Love Somebody” volledig omgetoverd tot een entertainer die het publiek eindelijk in de ogen keek. Zijn show staat er muzikaal en vocaal volledig, en met wat meer interactie met het het publiek zien we hem wel grotere podia beklimmen.

©Wollewei – Chris Stessens

Lunace sloot de avond af met haar intrigerende electropop. De troef van haar muziek is haar glasheldere stem, die de toonladder met een vanzelfsprekendheid en gemak naar boven en onder ging. Met “Never Enough” kreeg ze de zaal helemaal stil, waardoor haar laatste twee nummers nog grootser binnen kwamen. Het mysterieuze en tegelijk fragiele kantje in haar muziek vervloog live gelukkig niet en daardoor wist ze met gemak te boeien. Dat de zangeres met haar aankomende ep nog wel eens zou kunnen verrassen, dat weten we nu al, want ook live zitten de basisingrediënten al meer dan goed. Lunace was dan ook muzikaal de meest opvallende act, ondanks dat de set vooral behoorlijk intiem gehouden werd om de contrasten met de drums te versterken.

Na de laatste voorronde in Lier op 23 oktober weten we welke acts doorstoten naar de grote finale in de Trix. Onze top drie van gisteren avond zag er alvast als volgt uit:

3. Jennisan
2. The Yummy Mouths
1. Lunace

Benieuwd wat dit prachtige muziekconcours nog in petto heeft?  Ga dan zeker eens kijken naar een van de selectierondes of finales. Een overzicht vind je hier. Alle foto’s kan je checken op deze site.

1786 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

VI.BE lanceert derde editie van talentenwedstrijd Sound Track

De tweede editie liep nog maar net op z’n einde en daar is de derde al: twee dagen nadat de laureaten van…
LiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: En er werd gedanst

Nadat op de vrijdag van We Are Open met Jazz Brak, RONKER en Kleine Crack & Slagter al heel wat mooie namen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single wåvery - "Safe"

Jessie Thijs nam de afgelopen jaren de tijd om zichzelf als artiest verder te zoeken en heeft zich gevonden. Als wåvery betoverde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.