banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adele – “Easy On Me”

Al sinds 2015 zit de hele wereld met ingehouden adem te wachten op nieuwe muziek van Adele, maar wanneer en of die er überhaupt zou komen, bleef heel lang een raadsel. De Britse zangeres mag zich ongetwijfeld tot een van de grootsen der aarde rekenen dankzij gigantische hits als “Rolling in the Deep”, “Someone Like You”, “Hello” en nog zoveel meer, maar besloot na haar laatste tour even de pauzeknop in te drukken. Touren zou ze zelfs nooit meer doen – zeg nooit nooit – maar de laatste tijd trad ze druppelsgewijs terug in de schijnwerpers. Haar uiterlijke metamorfose, de doortocht in Saturday Night Live, het feit dat ze niet meer mag zingen over haar ex-man… Adele zelf bleek ook niet vies van wat getease en hintte meermaals richting een nieuw album, maar nooit draaide de geruchtenmolen harder dan de afgelopen weken.

Het internet werd bezaaid met theorieën over een nieuwe plaat, valse tracklists en toen radiohost Maurer ook nog eens een tweet met de woorden ‘New Adele. This week.’ de wereld instuurde en vervolgens meteen weer verwijderde, was het hek helemaal van de dam. De geruchten bleken uiteindelijk niet helemaal te kloppen, want de wereld moest nog een paar weken in spanning afwachten. Toen overal over de planeet billboards opdoken met het getal 30 en Adele meteen erna haar foto’s op sociale media veranderde in hetzelfde motief, werden de geruchten ein-de-lijk bevestigd. Afgelopen week kondigde de Britse aan dat haar vierde album, 30, verschijnt op 19 november en dat de plaat gaat over hoe ze uit een donker dal kroop en opnieuw leerde hoe het was om gelukkig te zijn.

Een emotioneel thema met andere woorden, en laat dat nu net hetgeen zijn waar Adele de perfecte soundtrack voor kan maken. Met “Easy On Me” krijgen we dan ook een wondermooi eerste voorsmaakje te horen van 30 en dat lost de torenhoge verwachtingen moeiteloos in. De Britse doet waar ze het best in is en dat is nog steeds een gevoelige pianosong maken. Met haar krachtige stem kleedt ze het nummer op een wondermooie manier aan, al is haar nieuwste creatie niet meteen een commerciële radiohit. Dat is op die manier ook meteen mooi voor de fans van het eerste uur, want zij krijgen Adele terug te horen zoals ze haar het liefst hadden: eerlijk. Toch zit er hier en daar wat herkenbaarheid in de refreinen, waardoor “Easy On Me” redelijk snel blijft hangen. Hoe dan ook is het vooral de oprechte en rakende tekst die centraal staat op het nummer, en gezongen door iemand met een engelenstem als Adele komt die dubbel en dik binnen. Als ze tegen het einde nog uitpakt met een dromerige uithaal, zijn we helemaal verkocht. Adele is terug, in haar meest zuivere vorm.

30 verschijnt op 19 november.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

1050 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adele - 30 (★★★½): Witte trouwjurk met roet op

Het is 4 maart 2008 en een hoopje mensen verzamelt zich in de AB Club voor een optreden van een Britse zangeres…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nana M. Rose - "November"

Nana M. Rose komt haar beloftes na, want precies acht weken na haar debuutsingle “Love Me Like I Love You” verschijnt alweer…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Wallows: ‘Er komt misschien nooit meer iets zoals dit’

Bij het ouder worden ervaren de meeste (jonge) mensen periodes van liefdesverdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Deze emotionele symptomen kunnen altijd worden verzacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.