Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aesop Rock & Blockhead – “Jazz Hands”

Spirit World Field Guide is nog geen jaar uit en alweer kondigt Aesop Rock een nieuw album aan. Voor dit project schakelt de Amerikaanse rapper de hulp in van zijn goede vriend Tony Simon. Simon, beter bekend onder zijn artiestennaam Blockhead, mag je gerust Aesops vaste producer noemen. Hij maakt al twintig jaar beats voor hem en is verantwoordelijk voor hits als “Daylight” en “None Shall Pass”. Aesop hoorden we voor het laatst exact vijf dagen geleden op WORD?, de nieuwe plaat van Atmosphere. Zijn flow klonk eentonig, maar zo kennen we hem, want telkens opnieuw lost hij dat probleem op met verzen die de meeste rappers nooit zullen evenaren. “Jazz Hands” is daar alweer een mooi voorbeeld van, al valt er wel wat meer te zeggen over deze nieuwe single.

Drums zijn grotendeels afwezig op “Jazz Hands”. Ze laten zich enkel horen wanneer Aesop het stil houdt. Niet abnormaal, aangezien Aesops muziek niet per se beat driven is. Toch vinden we het ontbreken van percussie in dit nummer een spijtige zaak. Blockheads arcadische, bijna hemelse beat gaat gelukkig niet helemaal verloren dankzij de stem van Aesop. Die klonk op zijn vorige album eerder schel. En hoewel hij de productie perfect voor zijn eigen rekening kan nemen, toont Blockhead weer aan dat zijn bijdrage er mag zijn. Het nummer wordt pas echt interessant naar het einde toe. In de laatste seconden neemt een nieuwe beat het stuur over. Misschien een overgang tussen dit nummer en een volgende single?

Garbology is het eerste album dat Blockhead en Aesop Rock samen uitbrengen. Hopelijk kunnen we “Jazz Hands” meer appreciëren wanneer we het tussen de andere nummers horen. Het album komt uit op 12 november.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

39 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
FeaturesLiveRecensies

Earl Sweatshirt @ OLT Rivierenhof: Waar het ene eindigt en het andere begint

Het zijn een paar anonieme jaren geweest voor rapper Earl Sweatshirt. De Amerikaanse rapper, die zijn start vond als tiener bij Odd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Earl Sweatshirt - SICK! (★★★★): Voor elk kwaaltje een medicijn

Californische rapper Earl Sweatshirt ontwaakt uit zijn winterslaap. Als je bij het horen van Californië denkt aan typische West Coast Hiphop, zoals…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Earl Sweatshirt - "2010"

Het is soms moeilijk om te vatten dat Earl Sweatshirt nog maar 27 is, als je beseft dat hij al meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.