Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Hamilton Leithauser & Kevin Morby – “Virginia Beach”

Dat Hamilton Leithauser en Kevin Morby de handen in elkaar hebben geslagen voor een gezamenlijke single, is eigenlijk niet zo vreemd. Beide heren hebben tot nu toe immers een vrij gelijkaardig muzikaal parcours afgelegd. Zo zijn ze allebei gestart in alternatieve indiebands en startten ze de laatste jaren ook een succesvolle solocarrière. Leithauser kennen we als frontman van The Walkmen, een Amerikaanse indieband die de postpunk-revival aan het begin van dit millennium mee aanwakkerde, terwijl Kevin Morby naam heeft gemaakt bij Woods en The Babies. Het solowerk van Leithauser en Morby is van een hoge kwaliteit; luister zeker maar eens naar Morby’s Sundowner of Leithausers The Loves of Your Life. Bij een samenwerking tussen beide helden spitsen wij dus onze oren en na een eerste beluistering van hun gezamenlijke single waren we alvast helemaal verkocht.

“Virginia Beach” trapt af met warm getokkel op een akoestische gitaar en al gauw valt ook een elektrische gitaar in met een klassiek countryriffje dat doet denken aan Johnny Cash of Hank Williams. Doorheen het nummer blijft de percussie minimaal, met een bescheiden drumpartij die uitnodigt om even te gaan schuifelen op de dansvloer van een Amerikaanse bar. Leithauser en Morby scheppen muzikaal meteen een sfeer die past bij een roadtrip en ook in de tekst hebben ze het over reizen doorheen het zuiden van de Verenigde Staten. Het duo wisselt elkaar vocaal af doorheen de strofen, maar we horen ze ook regelmatig in een opgewekte samenzang. Zo slagen ze in hun opzet om een fijn countryrocknummer te brengen. Het is nog afwachten of er nog meer nummers zullen uitgebracht worden, maar in de tussentijd plaatsen wij “Virginia Beach” alvast op onze afspeellijst voor autoritjes.

Leithauser en Morby trekken binnenkort samen op een Amerikaanse tour om hun recentste soloplaten voor te stellen, en we schatten de kans hoog dat het duo even het podium zal delen om “Virginia Beach” live te brengen. Een gezamenlijke Europese tour is helaas nog niet aangekondigd, maar op 22 april 2022 kan je Kevin Morby wel solo aan het werk zien in De Roma. Tickets zijn te koop vanaf 15 oktober.

Kevin Morby: Facebook / Instagram / Website

Hamilton Leithauser: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

173 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Johnny Cash - Songwriter (★★★★): Cash betaalt/betaald met postume perfectie

In principe hoeft Johnny Cash geen inleiding te krijgen. Cash is de allerbeste countrymuzikant na de Tweede Wereldoorlog. Als intro zou dit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone - "Pour Me a Drink" (feat. Blake Shelton)

Austin Post bewijst steeds meer dat hij een van de meest dynamische popartiesten van zijn generatie is. Hoewel hij zich vanaf het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johnny Cash - "Spotlight"

De legendarische Johnny Cash behoeft eigenlijk geen inleiding. Kort gesteld is hij een van de allerbeste countrymuzikanten ooit. ‘The man in black’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.