Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sassy 009 – “Red Plum”

© Jacqueline Landvik

In 2015 begon Sassy 009 op SoundCloud, maar ze groeide al snel uit tot een klein fenomeen. De Noorse artiest heeft inmiddels al enkele miljoenen streams weten te verzamelen en heeft vooral ook een samenwerking met indiepopster Clairo op haar cv staan. Haar ongelofelijk veelzijdige popmuziek is verre van doorsnee en zorgt zo ook voor een stijgende interesse bij alternatieve popfans. Gelukkig komt er binnenkort een nieuwe mixtape uit, waarmee ze zichzelf nog eens zal introduceren aan een nieuw publiek.

Haar eigenwijze arrangementen trekt ze ook in “Red Plum” volledig door, waardoor we al snel helemaal mee zijn in haar gedachtenwereld. De dromerige synths worden door spannende elementen onderbouwd en maken in het refrein plaats voor een ontwapenende vloed aan dromerige melodietjes. Het gehele plaatje klopt van A tot Z, vooral ook door het oog voor details en haar pakkende vocale producties. “Red Plum” is alweer een single die we helemaal kunnen pruimen, vooral ook omdat in het laatste gedeelte een elektrische gitaar nog eens voor een nieuwe dynamiek in de elektronische wereld van Sassy 009 zorgt.

Op vrijdag 22 oktober brengt Sassy 009 haar mixtape Heart Ego uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1528 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASSY 009 & Clairo - "Lara"

Sunniva Lindgard is wellicht de boeiendste act uit Oslo die we deze maand hebben leren kennen. Onder haar moniker SASSY 009 maakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.