banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends – “Alone”

Dat de vrienden van Fickle Friends sterk zijn in het maken van vrolijke indieknallers, is ondertussen al lang geen verrassing meer. Het Engelse viertal bezorgde ons de voorbije jaren al heel wat vreugdevolle indiepop waar we allesbehalve triest van werden. Met hun nieuwste “Alone” voegen ze daar nog een catchy kopstuk aan toe. Op “Alone” blikken de Britten terug op het herkenbare gevoel van eenzaamheid tijdens het voorbije jaar, en dat doen ze – hoe kan het ook anders – met een bijzonder aanstekelijke feelgoodfactor.

De bandleden stoppen er vanaf de eerste seconden een sterke dosis energie in met een opzwepende gitaarmelodie. Zoals zangeres Natassja Shiner het ons zelf zo overtuigend toezingt, draaien ze hun gevreesde eenzaamheid van de voorbije tijd om in een flink feestje waar de knaldrang vanaf spat. Veel woorden maken de vrolijke vrienden er in het refrein niet aan vuil: eenvoudig, krachtig en met een vrolijke melodie waar een verrassende akoestische gitaar net dat tikkeltje extra brengt. Wat heb je nog meer nodig? Met hun opzwepende popmelodieën slagen ze in ieder geval wel in hun opzet, want elke gedachte aan eenzaamheid verdwijnt zo in het niets bij het horen van de frisse zang- en gitaarpartijen. Eén ding is zeker met “Alone”: Fickle Friends kroont zich opnieuw koning van de indiepopdansvloer en zorgt in alle herfstgekte toch voor een flinke streep zon.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Not In The Mood"

Het vrolijke viertal Fickle Friends weet hoe ze iedereen vrolijk kunnen krijgen met hun muziek. Sinds 2014 brengt de band muziek uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "The Moment"

Fickle Friends werd een vijftal jaar geleden bekend doordat Jamie Oliver hen oppikte om te spelen op het festival dat hij hielp…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #9

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.