Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends – “The Moment”

Fickle Friends werd een vijftal jaar geleden bekend doordat Jamie Oliver hen oppikte om te spelen op het festival dat hij hielp organiseren. De indiepop band uit Brighton heeft zijn succes vooral te danken aan de hit “Swim”, die aan de overkant van de Noordzee een van dé zomerhits van 2016 werd. Enkele ep’s en een serieuze switch in sound later, volgde You Are Someone Else: een eerste album, dat vernoemd werd naar een quote uit de single “Brooklyn”. Dat debuut werd maar lauwtjes onthaald, vooral door de switch van zomerse indiepop à la The 1975 en Two Door Cinema Club, naar pop à la Years & Years, waar op zich niets mis mee is.

Sinds You Are Someone Else lijkt Fickle Friends opnieuw het platgetreden pad te bewandelen. Na “Broken Sleep” is er nu “The Moment”. Waar die eerstgenoemde door zijn dansbaarheid nog met de mantel der liefde bedekt kon worden, kunnen we zeer kort zijn over “The Moment”. Het is een platte popsong waarvan het deuntje al snel tegensteekt. Ook over de songtekst is waarschijnlijk niet al te lang nagedacht. ‘Living in the moment’ is nu niet bepaald een stukje tekst dat talloze keren herhaald hoeft te worden, en ook de platte beat eronder maakt niet veel goed. Conclusie? Omarm gitaar, bas en drums terug; en laat popnummers schrijven maar over aan de professionals in het genre.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Alone"

Dat de vrienden van Fickle Friends sterk zijn in het maken van vrolijke indieknallers, is ondertussen al lang geen verrassing meer. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Not In The Mood"

Het vrolijke viertal Fickle Friends weet hoe ze iedereen vrolijk kunnen krijgen met hun muziek. Sinds 2014 brengt de band muziek uit…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #9

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.