Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Michael Kiwanuka – “Beautiful Life” & “All My Life”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Als Michael Kiwanuka nieuwe muziek uitbrengt, dan gaan onze oren zich toch wat meer spitsen. De man bracht in 2019 met Kiwanuka het album van dat jaar uit en dus weet je wel dat hij altijd kwaliteit levert. Voor zijn eerste muziek sinds dan werd hij benaderd door regisseur Orlando von Einsiedel. Hij vroeg Kiwanuka om zijn documentaire Convergence: Courage in a Crisis van muziek te voorzien, en dat gebeurde ook. Met “Beautiful Life” & “All My Life” zijn het zelfs twee liedjes geworden. Beide kan je zien in de context van de pandemie en zijn uitdagingen, waar de documentaire ook over gaat.

“Beautiful Life” is een meer dan vijf minuten durend eerlijk nummer waarin Kiwanuka zijn stem weer laat schijnen en de instrumentatie zeer subtiel is. Toch bloeit het nummer, zoals wel vaker bij Michael Kiwanuka, rijkelijk open naar een hoopvol einde waarbij je zeker bent dat het leven onwaarschijnlijk mooi is. Ook “All My Life” is weer een lang nummer geworden waarin de opbouw centraal staat en deze keer de achtergrondzangeressen na een tijd met de aandacht gaan lopen. De instrumentatie blijft hier miniem, maar ook hier staan hoop en vrede centraal. Michael Kiwanuka brengt dus met andere woorden weer twee prachtige nieuwe liedjes uit, maar we verwachten ook niets anders.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse - "No Gold Teeth" (feat. Black Thought)

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.