LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 09/10 @ JH Alleman (Oudergem)

De eerste Brusselse voorronde van Sound Track 2021-2022 werd afgetrapt in Jeugdhuis Alleman in Oudergem. Om plaats te maken voor het publiek werden de kickertafels samen met het merendeel van de stoelen en tafels uit het jeugdhuis gehaald. De ruimte was zeker en vast nodig, want het evenement wist wel wat volk te overtuigen om af te zakken naar het Brusselse jeugdhuis. Er stond met ADJA, MPLI, KAU Trio. en Whoman dan ook een interessante, gevarieerde line-up op de affiche.

De Brusselse Adja Fassa had de eer om de avond op gang te trappen met haar muzikale project ADJA. Op het podium kreeg ze versterking van een vierkoppige begeleidingsband, die met toetsen, achtergrondzang, gitaar en contrabas een gloedvolle mix van jazz en soul wist te brengen. Vanaf het eerste nummer “Swim” slaagde Fassa erin om het aanwezige publiek te betoveren met haar fabelachtige zangstem. Doorheen de set liet ze haar stem op een indrukwekkende manier van hoog naar laag meanderen in de traditie van grootheden als Sarah Vaughan of Etta Jones. Toch kreeg haar band tussendoor ook de ruimte om uit te blinken. Zo wist ADJA een foutloos optreden neer te zetten en kon ze het publiek helemaal betoveren. De lat lag al meteen hoog voor de rest van de avond.

Nadat alle apparatuur van ADJA van het podium was verwijderd, betrad Maéva Fiston schoorvoetend de scène. Meer dan een akoestische gitaar en haar intieme zangstem had ze niet nodig om als MPLI, kort voor Maé Pour Les Intimes, haar Franstalige popliedjes te brengen. De jonge muzikante gaf een ontspannen indruk en stond vanaf het eerste nummer met een bewonderenswaardige zelfzekerheid op het podium. Het bleek de perfecte houding te zijn om catchy nummers als “Dans ma bulle” en “Connard” te brengen. Fistons warme stem klonk helder in de mix en wij betrapten haar op geen enkele valse noot. De muzikale begeleiding bleef beperkt tot de akoestische gitaar, maar toch werd het optreden nergens saai. Dit kwam voornamelijk door de kwaliteit van de nummers en de geslaagde mix van pop, chanson, rap en soul. Wij voorspellen alvast een mooie carrière voor MPLI en hopen in de toekomst in elk geval meer van haar te kunnen horen.

Na het ingetogen optreden van MPLI nam KAU Trio. over voor een set vol jazz. Met bas, drum en keyboards brachten ze een smaakvolle mix van instrumentale jazz die toegankelijk en gevarieerd klonk. Dat de muzikanten naadloos op elkaar zijn ingespeeld, was al meteen duidelijk van bij het eerste nummer. Met een heerlijke vibe manoeuvreerde de groep zich door composities vol speelse melodieën, plotse breaks en dansbare ritmes. Zo slaagde het trio erin om tijdens het recente nummer “Mad Max” de zaal aan het dansen te krijgen met een opzwepende drumbeat. Helaas liep het optreden van KAU Trio. nadien ten einde, want Jeugdhuis Alleman kon gerust nog langer blijven genieten van de eigenzinnige jazz van het drietal. En zo is ook KAU Trio. een groep die wij op de radar houden voor de sound van morgen.

De voorronde in Oudergem werd afgesloten door de indiepopband Whoman. De vier muzikanten stonden met een zestal synthesizers op het podium en dus was het geen verrassing dat het optreden was gebouwd op toetsen en synthklanken. Iedereen in de band zong, wat vocale harmonieën een centrale plaats gaf. Helaas verdween de samenzang in de eerste twee nummers wat in de geluidsmix, waardoor we voornamelijk keyboards en drums hoorden. In het afsluitende “Daily Aw”, met een bezwerende bassynth die leek weggelopen van bij Tame Impala, vielen alle puzzelstukjes gelukkig wel in elkaar en ontdekten we het potentieel dat Whoman in zich heeft. Helaas was “Daily Aw” het laatste nummer van de korte set, waardoor we toch nog wat op onze honger bleven zitten.

Sound Track had een gevarieerde en sterke affiche samengesteld voor de voorronde in Jeugdhuis Alleman in Oudergem. Het publiek was helemaal mee met de kleurrijke mix van jazz, soul, singer-songwriter en indiepop. De kwaliteit was de hele avond hoog, dus wij zijn bijzonder benieuwd om te weten wie zal doorstoten naar de finale. Dit wordt pas na alle voorrondes bekend gemaakt, maar wij vatten hieronder toch even onze top drie samen:

3. KAU Trio.
2. ADJA
1. MPLI

Na het zien van al dit jong geweld, kunnen we alleen maar aanraden zelf eens een kijkje te gaan nemen op een van de vele voorrondes. Een overzicht daarvan vind je hier.

132 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #39

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Muzieknieuwtjes

VI.BE lanceert derde editie van talentenwedstrijd Sound Track

De tweede editie liep nog maar net op z’n einde en daar is de derde al: twee dagen nadat de laureaten van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle WHOMAN – “Daily Aw”

WHOMAN bestaat uit de tweelingen Mira en Ambroos De Schepper (die laatste kent u misschien van Kosmo Sound en Bandler Ching), Lou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.