Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Plant & Alison Krauss – “High and Lonesome”

© David McClister

Maak – onder voorbehoud – alvast een plaatsje vrij op de bovenste plank van je luisterplatencollectie, want op 19 november verschijnt Raise The Roof, de langverwachte tweede lp van Robert Plant & Alison Krauss. Het resultaat van hun eerste samenwerking (Raising Sand uit 2007) was een bluesfolkpareltje dat indertijd bedolven werd onder de Grammy Awards. Voor hun opvolger omringden de bluegrasszangeres en de eeuwig okselfrisse ouwe rocker zich in de studio opnieuw met goed volk, waaronder weer producer T Bone Burnett en gitaristen Marc Ribot en Bill Frisell. Dus dat belooft.

Veelbelovend is ook “High and Lonesome”, weliswaar het enige eigen nummer, dat op Raise The Roof geflankeerd zal worden door bewerkingen van nummers van onder anderen Merle Haggard, Allen Toussaint en The Everly Brothers. Daarvan kregen we eerder al een voorsmaakje met de Lucinda Williams-cover “Can’t Let Go”. Mooi, maar het is het zelfbereide “High and Lonesome” dat ons niet loslaat. Net als in Raising Sand hoor je er duidelijk de hand in van grootmeester Burnett, die het nummer samen met Plant schreef. Of moeten we in dit geval zeggen de Red Right Hand van Burnett? Die intro is Cave in een Coen Brothers-film. The Good, The Bad Seeds and The Ugly. Enfin, met “High And Lonesome” prikkelen Plant en Krauss trommelvlies én netvlies.

Robert Plant: Facebook / Instagram
Alison Krauss: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Robert Plant & Alison Krauss, Ben Harper & The Innocent Criminals en Richard Hawley eerste drie namen voor Cactusfestival 2022!

Nu het land weer op slot lijkt te gaan, is het goed om af en toe ook een paar lichtpuntjes te hebben…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Robert Plant & Alison Krauss - Raise The Roof (★★★½): Terugkeer van een iconisch duo

Robert Plant en Alison Krauss zijn geen onbekenden in de muziekwereld. De vijftigjarige Krauss zorgt in de Verenigde Staten al sinds de…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Record Store Day 2019: De beste re-issues

Record Store Day is een paradijselijke ervaring voor platenliefhebbers, en om het overzicht over al dat moois te behouden pikken wij er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.