Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single COIN – “Chapstick”

COIN werkte na hun laatste album Dreamland aan ‘de beste opvolger die ze ooit schreven’, zo vertrouwde frontman Chase Lawrence enkele maanden geleden toe aan het tijdschrift American Songwriter. En o ja, daarbovenop gaf hij mee muziek te maken die nog nooit eerder werd gemaakt, met tot nu toe ongebruikte technologieën. Het huzarenstukje wordt het vijfde album van de band, en dat trappen ze af met de release van een eerste single: “Chapstick”.

Of die single zo veelbelovend is als Lawrence laat uitschijnen met zijn uitspraak over het album? Zeker niet. Vernieuwend is “Chapstick” dan weer wel. Voor COIN zelf tenminste, want wie deze release beluistert, zal de band geen pionier kunnen noemen van een nieuw genre (zo doen sommige delen van het lied denken aan de ‘yes-no’-reclame die Coca-Cola een tijd geleden lanceerde). Dat COIN afstapt van de trage nummers die ze op Dreamland brachten, doet ons echter wel hopen dat “Chapstick” deel uitmaakt van een album dat op z’n minst wat interessanter is.

In hun nieuwe nummer mixt de Amerikaanse band immers wel verschillende invloeden. De opener klinkt alsof er wel eens een oude rocksong op gang zou kunnen worden getrokken, maar een elektronisch klinkende beat haalt die indruk al snel onderuit. Wanneer Lawrence over de track heen begint te praten, wordt het eclectische karakter van het nummer helemaal duidelijk. De vele effecten op de stem van de zanger doen echter afbreuk aan het refrein. COIN kan niet kiezen, en dat resulteert op “Chapstick” in een uit de hand gelopen experiment. Jammer, want de band kan beter.

FacebookInstagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single COIN – “Cutie”

Begin oktober kwam COIN op de proppen met “Chapstick”, een nummer waar we niet meteen laaiend enthousiast van werden doordat de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single COIN - "You Are the Traffic"

Amerikaanse indiepopband COIN slaat nogmaals de spijker op de kop met hun nieuwste single. “You Are the Traffic” is een perfecte verderzetting…
AlbumsRecensies

COIN - Dreamland (★★): Slaapland

COIN is een Amerikaanse groep die je vast en zeker kent van hun bescheiden hitje “Talk Too Much” uit 2016. De band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.