FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Red Hot Chili Peppers nieuwe headliner Rock Werchter 2022!

© CPU – Katrin Peeters

Na twee zomers vol bubbelconcerten en tafeltjesfestivals ziet het ernaar uit dat alles eindelijk terug op zijn pootjes terecht is gekomen. Tegenwoordig lopen de weides en concertzalen zelfs terug vlotjes vol, hetzij vooralsnog met Belgische artiesten op het podium, maar tegen volgend jaar zou de festivalzomer er weer als vanouds moeten uitzien. Dat gaf de organisatie van Rock Werchter blijkbaar genoeg moed om met Red Hot Chili Peppers de headliner voor zondag 3 juli aan te kondigen. De band van Anthony Kiedis, Flea en Chad Smith onderging vorig jaar nog een metamorfose, doordat gitarist Josh Klinghoffer (die nu bij de liveband van Pearl Jam speelt) plaatsmaakte om John Frusciante terug in het ouderlijke nest te laten. Met een van ’s werelds beste gitaristen doken de Peppers terug de studio in, met een splinternieuwe plaat tot gevolg! Het voorlopig nog naamloze album is zelfs het eerste sinds The Getaway uit 2016.

Dat er wat op til was rond de Amerikaanse band, werd de afgelopen weken duidelijk. Zo vierde hun hitalbum Blood Sugar Sex Magik zijn dertigste verjaardag en kondigden de mannen met een plezante nieuwsvideo een wereldtournee aan. Die tour start komende zomer dus op het Europese vasteland, waarna de band richting Amerika trekt. Naast Pearl Jam, Metallica, Twenty One Pilots en Faith No More staat er nu dus al een vijfde mooie naam te blinken op de affiche van Rock Werchter. Niet in het minst omdat de festivalshows van de Peppers in 2022 redelijk exclusief zijn. Dat het een avond vol hits en meezingers wordt, staat nu al als een paal boven water!

Red Hot Chili Peppers kan in de stadia genieten van voorprogramma’s als Anderson .Paak & the Free Nationals, The Strokes, King Princess, Thundercat, HAIM, A$AP Rocky Beck en St. Vincent. Die laatste heeft een paar dagen voor Rock Werchter weliswaar een show in De Roma op de planning, maar de rest zou de band zomaar eens kunnen volgen richting de festivalweide.

De ticketverkoop van Rock Werchter 2022 is reeds gestart. Dagtickets voor vrijdag 1 juli (met Metallica) zijn ondertussen al allemaal de deur uit. Meer info vind je op de website van het festival!

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 30 juni: Pearl Jam

Vrijdag 1 juli: Metallica

Zaterdag 2 juli: Faith No More – Twenty One Pilots

Zondag 3 juli: Red Hot Chili Peppers

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesFestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dit zijn de grootste kanshebbers voor Rock Werchter 2022!

Het lijkt erop dat we de coronacrisis ein-de-lijk achter ons kunnen laten en met een opgeheven hoofd de draad van het normale…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Twenty One Pilots en Faith No More naar Rock Werchter 2022!

Terwijl festivalliefhebbend België met ingehouden adem wacht op de eerste namen van Pukkelpop 2021, maakt Rock Werchter vrolijk de affiche voor 2022…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Metallica tweede headliner van Rock Werchter 2022!

De festivalkoorts stijgt opnieuw in het land en met de naderende vrijheid in zicht, zitten heel wat festivals in volle voorbereiding voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.