Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harrison Whitford – “Linoleum” (feat. Phoebe Bridgers & Eva B. Ross)

Harrison Whitford is gitarist bij de begeleidingsband van indiepopprinses Phoebe Bridgers. Hij werkt graag samen met andere muzikanten, want eerder droeg hij ook al bij aan Serpentine Prison, de soloplaat van Matt Berninger. Sinds 2018 is hij ook als soloartiest aan de slag. Na zijn debuutplaat Afraid of Everything is het nu de beurt aan Afraid of Nothing. De titel van het nieuwe album lijkt dus alvast niet toevallig gekozen. “Linoleum” is de derde single van het nieuwe album. Eerder gaf hij al een voorproefje met de liedjes “Meclizine” en “Salvation Army“.

“Linoleum” is een zelfreflectie op het leven van de singer-songwriter, alsook het verhaal rond de gemaakte fouten in een mislukte relatie. Er is net als in de eerdere releases zeer melancholisch gitaarspel hoorbaar, waarvoor hij bij Phoebe Bridgers ook reeds bekend staat. Hij is een uitmuntend gitarist met een eigen gitaarsound. Naast zijn warm gitaargeluid heeft hij ook een zeer typerende en rustgevende stem. Op het einde van het nummer weerklinken de hemelse gezangen van Phoebe Bridgers en Eva B. Ross. De rollen zijn eens omgedraaid, Phoebe staat nu eens haar eigen gitarist bij met zijn plaat.

De muziek van Harrison Whitford is de perfecte soundtrack om rustig wakker te worden. Hij is een man die graag samenwerkt met andere artiesten, maar gelukkig maakt hij ook tijd voor zijn soloproject. Het is alvast uitkijken naar zijn tweede plaat. Afraid of nothing verschijnt op 12 november op het Londense label Screwdriver Records.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Jesus – “Ocean” (feat. Tomberlin)

De laatste keer dat we van Young Jesus hoorden, was toen ze hun ep Love For A New Century uitbrachten in mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.