Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harrison Whitford – “Linoleum” (feat. Phoebe Bridgers & Eva B. Ross)

Harrison Whitford is gitarist bij de begeleidingsband van indiepopprinses Phoebe Bridgers. Hij werkt graag samen met andere muzikanten, want eerder droeg hij ook al bij aan Serpentine Prison, de soloplaat van Matt Berninger. Sinds 2018 is hij ook als soloartiest aan de slag. Na zijn debuutplaat Afraid of Everything is het nu de beurt aan Afraid of Nothing. De titel van het nieuwe album lijkt dus alvast niet toevallig gekozen. “Linoleum” is de derde single van het nieuwe album. Eerder gaf hij al een voorproefje met de liedjes “Meclizine” en “Salvation Army“.

“Linoleum” is een zelfreflectie op het leven van de singer-songwriter, alsook het verhaal rond de gemaakte fouten in een mislukte relatie. Er is net als in de eerdere releases zeer melancholisch gitaarspel hoorbaar, waarvoor hij bij Phoebe Bridgers ook reeds bekend staat. Hij is een uitmuntend gitarist met een eigen gitaarsound. Naast zijn warm gitaargeluid heeft hij ook een zeer typerende en rustgevende stem. Op het einde van het nummer weerklinken de hemelse gezangen van Phoebe Bridgers en Eva B. Ross. De rollen zijn eens omgedraaid, Phoebe staat nu eens haar eigen gitarist bij met zijn plaat.

De muziek van Harrison Whitford is de perfecte soundtrack om rustig wakker te worden. Hij is een man die graag samenwerkt met andere artiesten, maar gelukkig maakt hij ook tijd voor zijn soloproject. Het is alvast uitkijken naar zijn tweede plaat. Afraid of nothing verschijnt op 12 november op het Londense label Screwdriver Records.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Claud - Supermodels (★★★): Open dagboek

Saddest Factory Records, het platenlabel van Amerikaanse Phoebe Bridgers, heeft sinds de opstart al een paar fijne namen een thuis weten te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.