Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Babeheaven – “The Hours”

© Tegen Williams

Babeheaven is terug met een prachtige nieuwe single: “The Hours”. Het West-Londense vijftal onder leiding van Nancy Andersen en Jamie Travis dropte in november vorig jaar hun debuutalbum Home For Now, dat toen alom geprezen werd. Met “The Hours” bewijzen de bandleden nogmaals dat ze weten hoe ze een fantastisch warm en meeslepend alt-popnummer moeten maken, dat doorsijpelt tot in het diepst van ieders ziel.

Tekstueel gaat het nummer over het ontsnappen aan de, soms overweldigende, alledaagsheid van het leven. Een thema dat velen van ons aanspreekt na meer dan een jaar (semi-)lockdown in onze aderen. ‘Bij het schrijven van “The Hours” dacht ik veel na over het concept van tijdsverschuiving en de realiteiten die we uiteindelijk constant herhalen en herbeleven’, zei zangeres Nancy Andersen over het lied. Muzikaal vormen de rustgevende stem van Andersen, ondersteund door de organische drum-, key- en gitaarklanken van Travis en co een lied vol fragiele kwetsbaarheid en troost. Met “The Hours” vertelt Babeheaven een verhaal over de onontkoombare samenhang van alle levende wezens op aarde, wat zorgt voor een soort tijdloze herkenbaarheid waar ieder van ons zich in kan vinden.

Het nummer zit zowel instrumentaal als tekstueel vol onverwachte details die ervoor zorgen dat het, zelfs na meerdere luisterbeurten, nog steeds spannend en vernieuwend blijft aanvoelen. Dat de band straffe trucs in zijn trukendoos heeft, staat vast. Het enige wat we nu nog kunnen doen is uitkijken naar welke muzikale pareltjes de bandleden in de toekomst nog uit hun hoed gaan toveren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify. 

Related posts
AlbumsRecensies

Stars - From Capleton Hill (★★★): Twintig jaar actief en nog even somber als altijd

Voor het eerst in vijf jaar komt de Canadese band Stars weer met een album op de proppen. Wij zouden de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alex G – “End Song”

Een tijdje terug ontdekten we dat Alex G de muziek mocht schrijven voor de film We’re All Going To The World’s Fair….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milky Chance - "Synchronize"

De naam Milky Chance doet bij de meesten waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het Duitse duo uit Kassel lanceerde in 2013 “Stolen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.