Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 09/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit blijven uiteindelijk 46 finalisten over en binnen enkele maanden komen 18 winnaars uit de bus. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld.

Op 8 oktober vinden de eerste selectierondes plaats, die zullen doorlopen tot en met 29 oktober. Dan zal de jury voor de moeilijke taak komen te staan om finalisten te kiezen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. Gisteren kon je al kennismaken met de bands die de spits mochten afbijten, vandaag introduceren we hun opvolgers. Op zaterdag 9 oktober trekt Sound Track 2021 naar Vlaams-Brabant, Brussel, Oost-Vlaanderen en Antwerpen, richting respectievelijk JH Ternat, JH Alleman, De Centrale en De Club. Wie daar het podium zal betreden, ontdek je hieronder.

Vlaams-Brabant | Jeugdhuis Ternat

In het jeugdhuis van Ternat krijgen we de tweede Vlaams-Brabantse voorronde op ons bord. Via deze link vind je het Facebook-evenement voor de voorronde op 9 oktober!

23CRW

Dankzij 23CRW zal Ternat meteen op haar grondvesten daveren, want het hiphopcollectief windt er geen doekjes om. Het vijftal uit Asse doet alles zelf. Drie rappers en twee producers dompelen je onder in hun wereld vol zwoele beats en harde bars. Nadat de band al een tijdje bezig was met muziek, mikt het nu op een grote doorbraak. Dankzij relevante teksten, die afwisselen tussen Frans en Nederlands, is het haast onmogelijk om niet mee te zingen in het verhaal dat 23CRW wil brengen. Dat hun doortocht een ware beleving zal worden, staat nu al vast.

Luister via VI.BE

First Floor

In 2019 bracht First Floor een debuut-ep uit, maar nu zit er eindelijk weer meer aan te komen. Het viertal is een van de bands die naar voor werd geschoven door Meskerem Mees en dat begrijpen we maar al te goed. De mannen uit Sint-Pieters-Leeuw maken een vrolijke mix van indie- en garagerock, waardoor er in een mum van tijd een glimlach op je gezicht staat. Denk aan een zonnigere versie van Fontaines D.C. of een donkere versie van Circa Waves. De vrienden zullen hoe dan ook het zonnetje boven Ternat wat harder laten stralen! Of zoals Meskerem Mees het zei: ‘Dit hoort thuis op de radio!’

Luister via VI.BE

JOLIEN

Jolien Gebruers is geen onbekende in de muziekwereld, want nog niet zo lang geleden zagen we haar afstuderen met haar muzikale project Grounded. Die band werd intussen omgedoopt tot JOLIEN en krijgt live ondersteuning van leden van Oproer, RHEA, Ozille en LANI. De Leuvense ziet het met andere woorden groots en dat werpt zijn vruchten af. De muziek van JOLIEN kan niet in een hokje worden gepropt, maar als we echt ons best doen, noemen we het electropop. Zo wisselt ze af tussen dromerige intimiteit en grootse, catchy liedjes. Gebruers weet wat ze wil en zal dat ongetwijfeld tonen in Ternat.

Luister via VI.BE

MAVEE

MAVEE is nog maar twintig jaar oud, maar klinkt nu al gigantisch ontwikkeld. Gewapend met een innemende r&b/soul-stem weet ze je meteen om haar vinger te winden; vraag dat maar aan Chuki Beats, die ook meteen in zwijm viel voor de jonge zangeres. Na jaren vol oefenen via YouTube, heeft ze in de tussentijd al een debuut-ep opgenomen, waarin ze Engels en Frans op een zwoele manier afwisselt. Een zangeres die extreem sfeervol te werk gaat, waardoor ook wij overtuigd zijn van haar kunnen.

Luister via VI.BE

Miran

‘Wat kan hij niet?’, vroeg Tsar B zich af toen ze Miran voor het eerst aan het werk hoorde. Wel, toen wij kennismaakten met het muzikale project van Reindert Spanhove, snapten we meteen waarom ze hem naar voor schoof. Gewapend met een melancholische stem die je meteen terugstuurt naar je jeugd, een akoestische gitaar en hier en daar wat elektronica en zelfs een saxofoon doet de Leuvenaar denken aan Bon Iver en Ben Howard. Alsof de donkere wolken wegtrekken en er een wondermooie sterrenhemel tevoorschijn komt: Miran gaat, of hij wint of niet, een mooie toekomst tegemoet.

Luister via VI.BE

Stadswacht

Nederlandstalige pop zit sinds enige tijd weer helemaal in de lift en het ziet ernaar uit dat Stadswacht mee op de trein springt. Het zestal deed al tal van ervaring op in voorprogramma’s van onder andere Raymond van het Groenenwoud en De Mens en weet dus maar al te goed hoe de vork in de steel zit. Met een mix van zwoele baslijnen, herkenbare gitaartjes en makkelijk mee te zingen teksten weet Stadswacht dus hoe het een publiek meekrijgt in zijn verhaal. Het ziet er dus naar uit dat ook JH Ternat uit de hand zal eten van frontman Jef Dijckmans en zijn band.

Luister via VI.BE

Brussel | JH Alleman

De Brusselse voorrondes starten dit jaar in JH Alleman in Oudergem. Via deze link vind je het Facebook-evenement voor de voorronde op 8 oktober!

ADJA

Het ziet ernaar uit dat ADJA Oudergem zal doen smelten. Het muzikale project van de Brusselse Adja Fassa en haar gitarist Alexis Nootens is gebouwd rond de stem van de zangeres, die al snel de gevoelige snaar weet te raken. Ze maakt iets tussen soul, jazz en r&b en doet op die manier al snel denken aan een dromerige versie van Jorja Smith. Betovering staat centraal bij ADJA, dus we zijn benieuwd hoe ze het er live van af zal brengen.

Luister via VI.BE

KAU Trio.

Het genre jazz is de afgelopen jaren gigantisch populair geworden. Denk maar aan PAARD. of Lũpḁ Gang Gang Quartet, die stilletjes aan het land veroveren. KAU Trio. is vastberaden om zich aan dat rijtje toe te voegen. Het drietal laat zich beïnvloeden door bands als BADBADNOTGOOD, en dat hoor je. Ondanks dat de band het instrumentaal houdt, weten de nummers toch van de eerste tot de laatste noot te boeien. Bert Cools schoof de band naar voren, maar ook Lefto is al grote fan van KAU Trio., waardoor de toekomst er rooskleurig uitziet.

Luister via VI.BE

MPLI

MPLI, kort voor Maé Pour Les Intimes, is het muzikale project van de Brusselse Maéva Fiston. De jongedame heeft Rwandese en Guadeloupse roots en is al sinds haar zesde bezig met muziek. Dat hoor je dan ook aan de zelfzekerheid die ze uitstraalt. MPLI brengt Franstalige pop met heel wat dromerige invloeden van hiphop, folk en zelfs een beetje soul. Dat resulteert in uiterst meeslepende nummers die je instant in zwijm doen vallen voor de jonge zangeres. Het feit dat MPLI ook professioneel danseres is, zal ook haar live performance naar een hoger niveau tillen.

Luister via VI.BE

whoman

Iedereen binnen whoman zingt. Alleen dat al is een reden waarom je de band zeker eens aan het werk moet zien. Het viertal laat zich daarnaast beïnvloeden door bands als Tune-Yards en Animal Collective, wat resulteert in een dromerig en strak indiepopgeheel. De muziek die whoman maakt, klinkt bijzonder kleurrijk en spreekt tot de verbeelding, waardoor de band al snel een plek in je hart verovert. Als het viertal dit ook live kan waarmaken in JH Alleman, staan er hen mooie dingen te wachten.

Luister via VI.BE

Oost-Vlaanderen | De Centrale Gent

De Oost-Vlaamse voorrondes worden in 2021 op gang getrapt in de provinciehoofdstad Gent, meer bepaald in De Centrale. Via deze link vind je het Facebook-evenement voor de voorronde op 9 oktober!

Anthea

Anthea studeert textiel, maar vindt ook haar plezier in muziek. Al sinds haar zesde speelt ze klassieke piano, al is het vooral de stem van de jonge Gentse die centraal staat op haar muziek. Met haar stembanden als sterkste wapen wist ze zowel ons als Tsar B al te betoveren. Ondertussen bracht Anthea haar debuut-ep Love in Distortion uit, waarop ze helemaal openbloeit. Het lijkt erop dat we met de jonge zangeres een nieuwe electropopprinses in de rangen hebben.

Luister via VI.BE

Boshra

Boshra zal bij heel wat kenners al wel een belletje doen rinkelen dankzij De Nieuwe Lichting en vooral onze site. Het muzikale project van Dina Boshra en de broertjes Cyran heeft met “This Town” en “Drifting” al twee sterke singles uit, waarin we een perfecte mix krijgen van donkere electropop en Oosterse invloeden. Denk aan een Tsar B meets Mickael Karkousse. Het is dan ook die laatste die in de band een groot talent zag. Wij hadden dat al langer door en zijn er dan ook zeker van dat Dina een mooie toekomst tegemoet gaat.

Luister via VI.BE

Calling Blue Jay

Op plaat is Calling Blue Jay het soloproject van Marieke De Keukelaere, maar live wordt het een drietal met een Letse violiste en een Schotse gitarist. Het is met andere woorden geen wonder dat de band een internationale sound heeft en al werd opgepikt door de radio van de BBC. Een leuke mix van indiepop en -folk, die Bert Cools wist te betoveren. Net als hem zijn ook wij benieuwd naar hoe dit live zal uitpakken!

Luister via VI.BE

Lip Service

Ook Lip Service is een naam die hier en daar waarschijnlijk wel een belletje doet rinkelen. Het viertal maakt kleurrijke indiepop, die je alle hoeken van de kamer laat zien. Gepolijste nummers met een hoek af dus, waardoor stilstaan op Lip Service niet tot de mogelijkheden behoort. Meskerem Mees is fan sinds dag één, en ook wij volgen sinds niet veel later. Live staat de show van de band als een huis, waardoor de jury van De Centrale het hoogstwaarschijnlijk moeilijk zal krijgen bij het kiezen van de winnaars.

Luister via VI.BE

Michelle

Je kan Michelle al kennen als een van de leden van Shht, maar tegenwoordig doet hij het ook solo. Binnen zijn eigen project klinkt zijn muziek niet zo gek, maar weet hij de gevoelige snaar te raken. Michiel Renson laat zich inspireren door singer-songwriters als Leonard Cohen en zelfs The Beatles, waardoor er een soort gezellige en gemoedelijke sfeer doorheen zijn nummers hangt. Eerlijke songs van een eerlijke jongeman. Zo horen we het graag.

Luister via VI.BE

Tim Martyr

Er zijn tegenwoordig niet zo heel veel solomuzikanten meer, maar met Tim Martyr staat er een nieuwe op. De Gentenaar bespeelt dus alle instrumenten zelf en neemt ook nog eens de zang voor zijn rekening, wat resulteert in dromerige indie met hier en daar een ruiger kantje. De muzikant is nog niet zo lang bezig, maar weet wel wat hij wil. Zo weet hij met gemak het publiek om zijn vinger te winden. Zo ook Eppo Janssen, die helemaal verkocht was toen hij Tim Martyr aan het werk zag.

Luister via VI.BE

Antwerpen | De Club

In Antwerpen vindt op 9 oktober al een tweede voorronde plaats, meer bepaald in De Club in Mechelen. Via deze link vind je het Facebook-evenement van de concertavond.

BLUAI

Het gaat BLUAI de afgelopen tijd voor de wind. Het project van Catherine Smet bracht nog niet zo lang geleden haar debuutsingle “Baby” bij ons in première, maar heeft ook heel wat shows op de planning staan, waaronder zelfs eentje in het voorprogramma van Mauro Pawlowski. Het ziet er met andere woorden mooi uit voor het viertal. Zo lijkt de band wel de muzikale baby van een girl in red en Ben Howard, en wie is daar nu geen fan van? Wij zijn alvast benieuwd naar hoe ver BLUAI het schopt binnen Sound Track!

Luister via VI.BE

Dimitry Kouchnir

Hetgeen Dimitry Kouchnir doet, is iets dat nog niet veel gedaan werd in het Belgische muzieklandschap. Zo maakt hij een soort elektronische poprock, aan de hand van gitaarsamples die hij zelf inspeelde. Op vlak van zang laat hij zich beïnvloeden door rappers als Frank Ocean en Kendrick Lamar, terwijl hij muzikaal eerder neigt naar Linkin Park en Nirvana. Op het eerste zicht dus niet meteen de meest toegankelijke combinatie, maar in de praktijk valt dat heel goed mee.

Luister via VI.BE

Morane Miangue

Bij Dansende Beren is Morane Miangue al lang geen onbekende meer. De jonge Antwerpse zangeres weet ons al enkele releases lang te verleiden met haar mix van r&b en urban. Ook de nationale radio sprong onlangs op de kar, dus het ziet ernaar uit dat de jongedame er ook zonder Sound Track zou geraken. Hoe dan ook geloven we in haar kansen binnen deze wedstrijd en zijn we ervan overtuigd dat Miangue het ver zal schoppen. Nu het verhaaltje nog live bevestigen en we zijn alweer een stapje verder.

Luister via VI.BE

Samuel D’Hoore

Er zit een zekere vorm van nonchalance in de muziek van Samuel D’Hoore, maar dat heeft zo’n gigantisch gezellige charme, dat je haast in zwijm moet vallen. De Antwerpenaar doet bij momenten denken aan Mac DeMarco, maar dan net dat tikkeltje gezapiger. Gewapend met een akoestische gitaar, een smakelijke stem en heel wat begeleidende tierelantijntjes weet hij van een druilerige dag iets zomers te maken. Neem je zonnebril dus maar mee richting De Club.

Luister via VI.BE

Shellter

Als de programmator van Pukkelpop fan is, dan weet je dat het goed zit. Eppo Janssen hoorde iets in Shellter en wij volgen hem. Het project van Silke Janssens klinkt breekbaar, dromerig en vooral heel warm. Begeleid door een akoestische gitaar zorgt de zangeres ervoor dat haar stem fungeert als een warme knuffel onder een frisse sterrenhemel. Shellter betovert op plaat, dus we zijn benieuwd hoe ze het er live van af weet te brengen.

Luister via VI.BE

SYMN.

Simon Valente doet met zijn muzikale alter ego SYMN. heel veel. Zelf noemt hij het een mix van hiphop, jazz, deephouse en klassiek, al denken wij dat het toch vooral dat eerste genre is dat primeert in zijn muziek. Dat doet daarentegen niets af aan de kwaliteit van de muziek van de jongeman uit Heist-op-den-Berg, want hij rapt niet alleen, maar maakt ook alle beats zelf en neemt het productionele voor zijn rekening. Hij mixt daarnaast nog Engels met Nederlands en Italiaans, waardoor SYMN. ook De Club van zijn kunnen zal overtuigen.

Luister via VI.BE

Meer info vind je op de site en Facebook-pagina van Sound Track.

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met XINK, Ethel Cain, sor, DIRK. en meer!

Na een korte pauze in het aankondigen van nieuwe namen, was de organisatie van Pukkelpop vorige week helemaal terug met gloednieuwe aanvullingen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAVEE - "I Know"

Twee jaar geleden viel MAVEE als winnaar uit de bus tijdens de Vlaams-Brabantse Sound Track-finale. We omschreven haar toen al als toptalent,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.