Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitski – “The End”

© Bao Ngo

De Japans-Amerikaanse Mitski heeft op nog geen tien jaar tijd een zeer brede fanbase opgebouwd, met een voorlopig orgelpunt in 2018. Toen bracht de zangeres haar voorlopig laatste wapenfeit Be the Cowboy op de markt, waarmee ze een wereldwijd succes wist te vergaren. Haar grootste hits naderen ondertussen de kaap van de honderd miljoen streams, maar op iets nieuws – albumgerelateerd wel te verstaan – blijft het vooralsnog wachten. Wel houdt Mitski zich wat vaker bezig met het schrijven van soundtracks. Zo kon je haar al horen in de horrorfilm The Turning en maakt ze tegenwoordig muziek voor de grafische novelle This is Where We Fall. Uit die soundtrack kregen we met “The Baddy Man” al een eerste voorsmaakje, en nu is ze terug met “The End”.

Het nieuwe nummer van Mitski klinkt vrij apocalyptisch, aangezien het al redelijk dramatisch begint. Een onheilspellende piano zet de toon, stevigere gitaren maken het geheel wat aantrekkelijker en extra effectjes maken de chaos compleet. De Japans-Amerikaanse zingt zelf niet, maar het is Chris Miskiewicz, schrijver van de novelle, die de tekst voor zijn rekening neemt. Dat gebeurt eerder vertellend, waardoor we het misschien zelfs niet echt een nummer kunnen noemen. “The End” werd eerder een verhaal met begeleidende, gigantisch dramatische muziek. Een perfecte soundtrack dus, waar we vrij weinig op aan te merken hebben.

This is Where We Fall is vanaf nu beschikbaar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

847 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MisterWives - "the end"

Het New Yorkse zestal Misterwives heeft een drukke dag voor de boeg, want naast een single release, trekken ze vanaf vandaag op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Airways - "Trampoline" & "The End"

We zijn nog maar enkele maanden ver dit jaar of we kregen van Airways nu al evenveel nummers als vorig jaar. Moeilijk…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (1 oktober - 7 oktober)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: (Kan)Ye…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.