Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitski – “The End”

© Bao Ngo

De Japans-Amerikaanse Mitski heeft op nog geen tien jaar tijd een zeer brede fanbase opgebouwd, met een voorlopig orgelpunt in 2018. Toen bracht de zangeres haar voorlopig laatste wapenfeit Be the Cowboy op de markt, waarmee ze een wereldwijd succes wist te vergaren. Haar grootste hits naderen ondertussen de kaap van de honderd miljoen streams, maar op iets nieuws – albumgerelateerd wel te verstaan – blijft het vooralsnog wachten. Wel houdt Mitski zich wat vaker bezig met het schrijven van soundtracks. Zo kon je haar al horen in de horrorfilm The Turning en maakt ze tegenwoordig muziek voor de grafische novelle This is Where We Fall. Uit die soundtrack kregen we met “The Baddy Man” al een eerste voorsmaakje, en nu is ze terug met “The End”.

Het nieuwe nummer van Mitski klinkt vrij apocalyptisch, aangezien het al redelijk dramatisch begint. Een onheilspellende piano zet de toon, stevigere gitaren maken het geheel wat aantrekkelijker en extra effectjes maken de chaos compleet. De Japans-Amerikaanse zingt zelf niet, maar het is Chris Miskiewicz, schrijver van de novelle, die de tekst voor zijn rekening neemt. Dat gebeurt eerder vertellend, waardoor we het misschien zelfs niet echt een nummer kunnen noemen. “The End” werd eerder een verhaal met begeleidende, gigantisch dramatische muziek. Een perfecte soundtrack dus, waar we vrij weinig op aan te merken hebben.

This is Where We Fall is vanaf nu beschikbaar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mitski @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): TikTok-meisjes in de echte wereld

Mitski: je had er tot op de dag van vandaag misschien nog nooit van gehoord. Hoewel de Japans-Amerikaanse tegenwoordig populairder is dan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Foals, Intergalactic Lovers, Mitski en meer vervoegen line-up van Rock Werchter Encore 2022!

Rock Werchter beloofde een encore en die krijgen we ook op 26 juni. Het eenmalige eendagsfestival op de heilige Werchter weide kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux, Mitski & David Byrne - "This Is A Life"

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een degelijke soundtrack samen te stellen voor je videogame, serie of film. Dat weten ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.