Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maybeshewill – “Refuturing”

De liefhebbers van postrock wisten het hoogstwaarschijnlijk al even, maar Maybeshewill is na hun split in 2016 volledig terug van weg geweest. Nadat ze enige tijd geleden hun comeback aankondigden, samen met een uitgebreide Europese tour die op 25 maart 2022 eveneens in Antwerpen passeert, komen de Britten nu ook met de aankondiging van een nieuw album. Op 19 november van dit jaar verschijnt de nieuwe telg No Feeling Is Final. Om de blijdschap bij de liefhebbers extra kracht bij te zetten, werd meteen ook de eerste single van dat album gelost, die de titel “Refuturing” kreeg.

De voorbode voor het album is alvast een schot in de roos. Volgens het gekende, en tevens gesmaakte, recept maakt Maybeshewill opnieuw gebruik van een mooie mix tussen elektronica, gitaar, bas en drums. “Refuturing” vertelt het verhaal dat we moeten nadenken over de toekomst, los van alle uitdagingen waarvoor wij staan met in het bijzonder de klimaatverandering. Met de hernieuwde energie en de gedachte van wat wij kunnen maken van onze planeet, moeten we de kracht vinden om de klimaatverandering te lijf te gaan. Vanaf de eerste seconde worden we meegezogen in de wereld van Maybeshewill. De typische sound blijft behouden, maar toch worden we verrast door de samenwerking die werd aangegaan met jazzmuzikant en saxofonist Marcus Joseph. Na ongeveer drie vierde van het nummer achter de kiezen te hebben, komt Joseph op het toneel. Hij neemt de hoofdrol over en neemt ons mee in een trance waarmee het nummer uiteindelijk ook zal eindigen.

Deze dijk van een eerste single legt de lat der verwachtingen hoog, en doet ons verlangen naar de release van het volledige album. De band valt op 25 maart 2022 eveneens te bewonderen in de Zappa te Antwerpen.

Twitter / Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dunk!festival (Festivaldag 2): Vrijgevige vrijdag

Na een vlekkeloze start van Dunk!Festival gisteren, zakten we vandaag opnieuw af naar het Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent voor een nieuwe portie…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Maybeshewill - No Feeling Is Final (★★★★): Glorieuze terugkeer

Maybeshewill heeft sinds hun ontstaan in 2006 reeds vier albums op te teller staan, waarmee ze gaandeweg hun strepen in de postrockwereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.