Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Neighbourhood – “Fallen Star”

Bijna had The Neighbourhood opgehouden met bestaan, maar de Amerikaanse band vond uiteindelijk toch nog een tweede adem. De groep is vooral gekend en geliefd dankzij “Sweater Weather”, een nummer dat recent op TikTok een nieuw leven kreeg en zo nog eens viraal ging. The Neighbourhood heeft echter nog heel wat andere parels uitgebracht en weet zich onder leiding van frontzanger Jesse Rutherford steeds opnieuw uit te vinden. Hun vorige album Chip Chrome & The Monotones zag vorig jaar het levenslicht, al broedt de band al een tijdje op nieuw materiaal. “Fallen Star” passeerde twee jaar geleden al eens de revue in een korte Instagramstory van de band, maar werd nu pas uitgebracht.

De fans hadden gehoopt dat “Fallen Star” op Chip Chrome & The Monotones zou staan, maar dat bleek uiteindelijk ijdele hoop. Daarom zijn we nu des te blijer dat het alsnog in volle glorie te horen is, net omdat het nummer aanvoelt als een terugkeer naar de oude The Neighbourhood. “Fallen Star” voelt vanaf de eerste noten heel vertrouwd aan en toch is het geen kopie of rip-off van hun eerdere succes. De sterke sfeerschepping en de soundscapes maken van het nummer iets bijzonders en interessants, waardoor je als luisteraar helemaal wordt meegezogen. Op het einde bloeit het helemaal open en ontvouwt de groep hun hele vakmanschap. The Neighbourhood blijft dus ook met deze nieuwe release een van de boeiendste bands in de pop- en rockwereld.

Op vrijdag 21 oktober speelt The Neighbourhood een uitverkocht optreden in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Neighbourhood - "Pretty Boy"

Wie anno 2013 actief was op het destijds immens populaire Tumblr, kent The Neighbourhood waarschijnlijk van hun debuutalbum I Love You. Vooral “Sweater…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Neighbourhood - "Devil's Advocate"

The Neighbourhood is een band met veel gedaantes. De creativiteit van het vijftal lijkt onuitputtelijk en bij elk nieuw album/project leren we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Neighbourhood - "Cherry Flavoured"

Het is inmiddels al zeven jaar geleden dat The Neighbourhood een monsterhit scoorde met “Sweater Weather” en ermee de hele wereld veroverde….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.