Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “Trash Can”

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘Let me be your garbage’, zo klinkt het in “Trash Can”. Meltheads is nochtans allesbehalve rijp voor de vuilbak. In 2019 maakte het viertal zijn debuut met “Disco of L’amore”, een punknummertje dat ons meteen wist te bekoren. Sindsdien deden de Antwerpenaren al heel wat podiumervaring op, onder andere op ons eigen Showcasefestival. Vooral in kleine, lichtjes groezelige cafés komt hun garagevibe het best naar voren. Toch lijkt het erop dat ze hun toekomst grootser zien dan dat. Ze werkten de laatste tijd namelijk volop aan hun debuut-ep I Wanna Be A Girl, stellen die op 2 oktober voor in het Trix Café, nemen daarnaast ook nog eens deel aan de Sound Track-wedstrijd en spelen op 22 oktober het voorprogramma van DIRK.

“Trash Can” is nog maar de vijfde single die Meltheads de wijde wereld instuurt. Toch toonden ze al dat ze het niet bij één stijl houden: de proevertjes slingeren zwierig tussen punk, garagerock en indie. De rode draad is de stem van frontman Sietse Willems, die met momenten heerlijk ruw klinkt, maar ook de riffs worden nooit vergeten en al zeker niet op deze laatste nieuwe. Het is uitkijken naar de liveversie, want die belooft nog heel wat ongelikter te zijn en zo horen we Meltheads het liefst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 23/10 @ De Serre (Hasselt)

Het was gisterenavond aan Hasselt om te tonen wat het in zijn mars heeft. De voorlaatste voorrondes van Limburg gingen door in…
Features

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 23/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 22/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.