Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriels – “Blame”

Gabriels hult zich het liefst van al in een wazige wolk van mysterie en laat vooral de muziek spreken. Het trio uit Los Angeles werd in 2016 opgericht en bestaat uit zanger Jacob Lusk en de producers Ari Balouzian en Ryan Hope. In de gospelcommunity in LA was Jacob al een tijdje een zeer geliefde zanger en zo zong hij zelfs al met artiesten als Diana Ross en Beck. Zijn talent werd opgepikt door Ari en Ryan, die op dat moment vooral bezig waren met het componeren en schrijven van filmmuziek. Ondertussen bestaat Gabriels vijf jaar en al even lang is hun allereerste album in de maak. De ep Love & Hate in a Different Time verscheen deze zomer en leverde hen zelfs een plaats in het gerenommeerde programma van Jools Holland op. De band is aan een steile opmars bezig en die zullen ze met “Blame” ongetwijfeld verderzetten.

De muziek van Gabriels lijkt uit een ver vervlogen tijd te komen en net dat maakt de groep zo uniek in een muziekwereld die zich steeds sneller aan het ontwikkelen is. De weg die het drietal kiest is daarom zeer noemenswaardig en vooral ook een verademing, zo bewijzen ze ook op hun nieuwe single “Blame”. De look en feel van Gabriels voelt zeer vintage aan, wat vooral te danken is aan de speciale opnametechniek die producers Ari Balouzian en Ryan Hope hanteren. Een andere sterkte is de fantastische stem van zanger Jacob Lusk, die de nummers echt tot leven weet te brengen. De strijkers en de achtergrondzang geven “Blame” nog meer grandeur en pure klasse, terwijl de pauken voor een tikkeltje dreiging weten te zorgen. In zijn totaliteit is “Blame” een topnummer dat aantoont dat Gabriels een van de spannendste nieuwe bands is die het muzieklandschap rijk is.

Op woensdag 17 november kan je Gabriels op het Brusselse showcasefestival Fifty Lab aan het werk zien.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1548 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriels - "One And Only"

Als we het over de revelaties van 2021 hebben, dan mag Gabriels natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Het Amerikaanse drietal sloeg…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsRecensies

Gabriels - Bloodline (★★★★): Muzikaal meesterschap

Gabriels, de gospel/soulgroep uit Los Angeles, staat al even op de radar van menig muziekliefhebber. Het trio dook vorig jaar op in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.