Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriels – “Blame”

Gabriels hult zich het liefst van al in een wazige wolk van mysterie en laat vooral de muziek spreken. Het trio uit Los Angeles werd in 2016 opgericht en bestaat uit zanger Jacob Lusk en de producers Ari Balouzian en Ryan Hope. In de gospelcommunity in LA was Jacob al een tijdje een zeer geliefde zanger en zo zong hij zelfs al met artiesten als Diana Ross en Beck. Zijn talent werd opgepikt door Ari en Ryan, die op dat moment vooral bezig waren met het componeren en schrijven van filmmuziek. Ondertussen bestaat Gabriels vijf jaar en al even lang is hun allereerste album in de maak. De ep Love & Hate in a Different Time verscheen deze zomer en leverde hen zelfs een plaats in het gerenommeerde programma van Jools Holland op. De band is aan een steile opmars bezig en die zullen ze met “Blame” ongetwijfeld verderzetten.

De muziek van Gabriels lijkt uit een ver vervlogen tijd te komen en net dat maakt de groep zo uniek in een muziekwereld die zich steeds sneller aan het ontwikkelen is. De weg die het drietal kiest is daarom zeer noemenswaardig en vooral ook een verademing, zo bewijzen ze ook op hun nieuwe single “Blame”. De look en feel van Gabriels voelt zeer vintage aan, wat vooral te danken is aan de speciale opnametechniek die producers Ari Balouzian en Ryan Hope hanteren. Een andere sterkte is de fantastische stem van zanger Jacob Lusk, die de nummers echt tot leven weet te brengen. De strijkers en de achtergrondzang geven “Blame” nog meer grandeur en pure klasse, terwijl de pauken voor een tikkeltje dreiging weten te zorgen. In zijn totaliteit is “Blame” een topnummer dat aantoont dat Gabriels een van de spannendste nieuwe bands is die het muzieklandschap rijk is.

Op woensdag 17 november kan je Gabriels op het Brusselse showcasefestival Fifty Lab aan het werk zien.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1923 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold War Kids - "Blame"

Cold War Kids, een Californische indierockband, is met zijn bijna twintig jaar ervaring een gevestigde naam in de muziekscene. Desondanks is deze…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gabriels - Angels & Queens (★★★★★): Het midden tussen alle uitersten

Surfend op een golf van melancholie en heimwee naar Rock Werchter 2023 is het altijd leuk als een artiest vanop de line-up…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.