Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Vended – “Asylum”

Vended zou een metalband uit de duizend kunnen zijn, maar dat zijn ze verre van. De Amerikaanse groep uit Iowa bestaat namelijk onder meer uit de zoon van Slipknot-frontman Corey Taylor en lijkt ook muzikaal eenzelfde weg uit te willen gaan als de legendarische gemaskerde metalband. In hun bio laten ze alvast weten dat ze met hun nieuwe creatieve sound en stijl streven naar werelddominantie en dat ze een nieuw tijdperk in de metalwereld zullen starten. Het zijn ambitieuze woorden, die nu met debuutsingle “Asylum” stevig ondermijnd worden.

“Asylum” is een vurig en veelbelovende introductie geworden voor Vended waarmee ze meteen de lat heel hoog hebben gelegd. Het nummer is een stevige adrenalinestoot waar de gitaren zegevieren en waar de drums je aan een moordend tempo rond de oren vliegen, maar ook een melodische kant voor nieuwe impulsen weet te zorgen. Frontzanger Griffin Taylor giet met zijn intense zang, die overigens heel wat weg heeft van zijn vader Corey Taylor, nog wat meer olie op het vuur en stuwt “Asylum” naar nog hogere sferen. Bij momenten lijkt het wel alsof we naar een jongere en nog energiekere versie van Slipknot aan het luisteren zijn die als een orkaan alles en iedereen met zich mee sleept. De opvolging is in ieder geval verzekerd, zoveel is duidelijk na het beluisteren van “Asylum”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1473 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot - "The Chapeltown Rag"

Het lijkt alsof het gisteren was dat Slipknot in 2019 een van hun beste platen, We Are Not Your Kind, op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Youth – “Body Of Wire”

Nu-metal is back! Nu bands zoals Cane Hill, Tallah en Blood Youth uit de undergound breken, wordt het spannend om te zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.