Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wine Lips – “Eyes”

 Wine Lips is een uit Toronto afkomstige garagerockgroep met psychedelische invloeden. Wat begon als deeltijds projectje tussen gitarist/zanger Cam Hilborn en drummer Aurora Evans in 2015, is ondertussen een vierkoppige groep met naast Hilborn en Evans ook Jordan Sosensky op gitaar en Charlie Weare op bass. “Eyes “is de eerste single van hun derde album: Mushroom Death Sex Bummer Party dat uitkomt op 29 oktober.

Vanaf het begin van het nummer krijg je de indruk dat je met je gezicht achter een vliegtuigmotor staat en dit blijft zo de hele song. Nog meer dan hun vorige werk, is “Eyes” de essentie van wat rock-‘n-roll zou moeten zijn: luide gitaren, een schurende stem en gaan. Geen ellenlange gitaarsolo’s of emo pianomomenten, maar pure punk. De gitaren zijn vuil, de bass is vuil, de vocals zijn vuil en de drums duwen het geheel vooruit. In slechts zes zinnen maakt Cam Hilborn je met zijn hoge, nasale stem, duidelijk wat hij te zeggen heeft. De occasionele kreten en uitroepen zwepen de luisteraar nog meer op. “Eyes” is een gigantische stoot energie van anderhalve minuut. Het is pas door het tintelen van je ledematen op het einde dat je je realiseert dat je het hele nummer als een zot hebt zitten bewegen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wine Lips - "Tension"

Toen we met “Eyes” de eerste single van Wine Lips’ nieuwe album te horen kregen, dachten we dat de lat die ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Black Widow Spider"

Iets meer dan een maand na het puike “Walking at a Downtown Pace” lost Parquet Courts met “Black Widow Spider” vandaag een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.