Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wine Lips – “Eyes”

 Wine Lips is een uit Toronto afkomstige garagerockgroep met psychedelische invloeden. Wat begon als deeltijds projectje tussen gitarist/zanger Cam Hilborn en drummer Aurora Evans in 2015, is ondertussen een vierkoppige groep met naast Hilborn en Evans ook Jordan Sosensky op gitaar en Charlie Weare op bass. “Eyes “is de eerste single van hun derde album: Mushroom Death Sex Bummer Party dat uitkomt op 29 oktober.

Vanaf het begin van het nummer krijg je de indruk dat je met je gezicht achter een vliegtuigmotor staat en dit blijft zo de hele song. Nog meer dan hun vorige werk, is “Eyes” de essentie van wat rock-‘n-roll zou moeten zijn: luide gitaren, een schurende stem en gaan. Geen ellenlange gitaarsolo’s of emo pianomomenten, maar pure punk. De gitaren zijn vuil, de bass is vuil, de vocals zijn vuil en de drums duwen het geheel vooruit. In slechts zes zinnen maakt Cam Hilborn je met zijn hoge, nasale stem, duidelijk wat hij te zeggen heeft. De occasionele kreten en uitroepen zwepen de luisteraar nog meer op. “Eyes” is een gigantische stoot energie van anderhalve minuut. Het is pas door het tintelen van je ledematen op het einde dat je je realiseert dat je het hele nummer als een zot hebt zitten bewegen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wine Lips - Super Mega Ultra (★★★½): Zoals een Canadese eik

Wine Lips! We stellen ons de rode, aangekoekte lippen voor door het drinken van goede rode wijn. Het kan charmant zijn, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Fried IV"

Wine Lips, de band uit Canada, heeft het al heel dikwijls gedaan en doet het nu alweer: een héél goede single uitbrengen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Derailer"

De Canadese band Wine Lips is een rasechte garagerockband die tussen 2017 en 2021 reeds drie lp’s uitbracht. Er zit een zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.