Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kurtis Wells – “Abyss”

Berlijn is meer dan ooit de bakermat voor jonge internationale artiesten en muzikanten. Kurtis Wells is een van hen die in de Duitse hoofdstad gestaag zijn eerste stappen in de muzieksector probeert te zetten en daar ook lijkt in te slagen. Geboren werd de muzikant in Trinidad, waarna hij via Atlanta, New York en Los Angeles in Europa terecht kwam en er op zijn eigen tempo nummers schreef en componeerde. Zijn werk is een permanente zoektocht naar een thuis, maar ook naar zijn roeping en missie op deze aardbol. In juni bracht Kurtis zijn debuutsingle “A Song About the Sun” uit, waarmee hij het meteen in heel wat belangrijke indie-afspeellijsten op Spotify schopte. Opvolger “Abyss” is het logische vervolg dat de stijgende lijn van Kurtis Wells verder kracht bijzet.

Dat Kurtis Wells een rauwe diamant is konden we op zijn debuutsingle al ondervinden en ook “Abyss” klinkt meer dan veelbelovend. De muzikale nomade heeft op “Abyss” een heel eigenzinnige psychedelica geluid gecreëerd die met behulp van R&B-invloeden heel verfrissend en zelfs futuristisch in de oren klinkt. Het nummer heeft een aardig tempo dat je als luisteraar meteen meeheeft en door zijn veelzijdige instrumentatie nooit weet te vervelen. Ook vocaal weet Kurtis Wells innovatief uit de hoek te komen op “Abyss” door het gebruik van subtiele stemvervormers die de zanglijn heel dromerig doen overkomen. We zijn alvast fan van Kurtis Wells en hopen dat de rest van de wereld snel zal volgen.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Chelsea Wolfe - Hiss Spun (★★★★½): "Gevangen zijn in een vrije omgeving"

Duister, duisterder, Chelsea Wolfe. Wie dacht dat ze niet meer duisterder kan, zit grondig fout! Wolfe ruilde de elektronische invloeden in voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.