Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

© Jonathan Mazaltav

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken van geleerden en hun eigen inzichten tot tekstuele wonderen. Dit gecombineerd met de expressieve mogelijkheden van het genre zorgt voor een unieke muzikale ervaring. Een maand geleden verwenden ze ons al met “Panopticon”. Een verrassend zwaar lied, waar ze bassnaren gebruikten op hun hoofdgitaar, voor een nog dieper geluid.

Nu brengt Silent Planet ons “Terminal”, hiermee kondigen ze tevens hun nieuwe album Iridescent aan – wat regenboogkleurig wil zeggen. De titel van het album liegt niet, het contrast tussen het harde “Panopticon” en het melancholische “Terminal” kan niet groter. De heren gaan namelijk volledig uit hun comfort zone. Door de trage harde gitaren en het echoënd gezang is de stijl van het nummer zeer vergelijkbaar met Deftones en Loathe. Ditmaal schreef zanger Garrett een volledig originele tekst, waardoor “Terminal” een nog persoonlijkere en emotionelere ervaring is. Wij zijn alvast benieuwd op welke manier Silent Planet ons nog zal verrassen de komende maanden.

Het nieuwe album Iridescent, komt uit op 12 november.

Facebook / Instagram Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Trivium - In the Court of the Dragon (★★★★½): De draak is geland

Op zijn achttiende had Matt Heafy het lef om zijn piepjonge band Trivium ‘de nieuwe Metallica’ te noemen. Hun vroege werk, bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wiegedood - "Nuages"

In het rijtje ‘bands die je maar beter niet op familiefeesten ter sprake brengt’ staat Wiegedood wellicht ergens bovenaan. De muziek moet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz verwelkomt Cannibal Corpse, Satyricon en meer!

Hoewel Alcatraz festival 2021 slechts een goeie twee maanden voorbij is, verwennen ze ons nu al met de eerste namen voor hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.