Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Antoine Wielemans (Girls in Hawaii) – “De l’or”

Eigenbrakels eigen Antoine Wielemans staat sinds kort eindelijk weer op de planken met Girls in Hawaii, al heeft hij tijdens de pauze van zijn hoofdberoep ook tijd gevonden voor het op poten zetten van een soloproject. Over een kleine twee maanden verschijnt Vattetot, vernoemd naar het Normandisch kustplaatsje waar hij het materiaal opnam. Op basis van eerste single “Sel” kunnen we ons verwachten aan meer van de tedere melancholiek die we van Wielemans als songschrijver gewend zijn, maar dan met bijbehorende woorden in de taal van Molière.

Waar “Sel” nog in het verlengde lag van Nocturne, lijkt tweede voorproefje “De l’or” eerder een terugworp naar de bescheidenere ballades van From Here to There. Het gestage getik van een drummachine trekt het geheel op gang, waarna Wielemans begeleid door wat gitaargetokkel enkele korte strofes brengt. Na een paar minuten doet de toevoeging van strijkers en samenzang het nummer wondermooi openbloeien. Een nog omvangrijkere climax à la “Switzerland” had wat ons betreft niet misstaan, maar Vattetot lijkt eerder een oefening in subtiliteit te zullen worden, en ook daarin slaagt de man met onderscheiding.

Het solodebuut van Antoine Wielemans verschijnt op 5 november, net op tijd voor de korter wordende herfstdagen. Op 4 februari volgend jaar valt hij te spotten in de Botanique.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
LiveRecensies

Antoine Wielemans @ Botanique (Orangerie): Betoverende intimiteit

De pandemie nadert zijn derde jaar. Nog steeds worden concertreeksen en grote evenementen hier en daar uitgesteld. Op het zien van onze…
Features

Acht tips voor Les Nuits Botanique 2021

Als het kan en mag, dan gaan ze er ook voor in de Botanique. Met de nodige hindernissen werd alweer een boeiend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Antoine Wielemans (Girls in Hawaii) – “Sel”

Girls in Hawaii is al twee decennia een sterkhouder in het Belgische muzieklandschap. Jeugdvrienden Antoine Wielemans en Lionel Vancauwenberghe richtten de groep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.