banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Antoine Wielemans (Girls in Hawaii) – “Sel”

Girls in Hawaii is al twee decennia een sterkhouder in het Belgische muzieklandschap. Jeugdvrienden Antoine Wielemans en Lionel Vancauwenberghe richtten de groep op in 2001. Er volgden vier albums, die ons allemaal op hun eigen manier bijbleven: het avontuurlijke From Here to There, het volwassenere Plan Your Escape, het donkere Everest (opgedragen aan wijlen Denis Wielemans, drummer en broer van Antoine) en het vernieuwende Nocturne. Sinds de tour rond dat laatste album is het stil gebleven, maar in 2021 beloven de heren opnieuw het podium te betreden. Hopelijk geeft het gevreesde virus hen die kans, want ook live zijn ze een kracht om rekening mee te houden, om het in mooi Nederlands te zeggen.

In de tussentijd heeft Antoine Wielemans ook de tijd gevonden om aan solomateriaal te werken. De man voelde de nood om zich uit te drukken in zijn moedertaal, het Frans, en omschrijft het eerste resultaat als een intieme ode aan de wijde natuur. Afgezien van de taalbarrière biedt “Sel” voor Girls in Hawaii-ingewijden geen enorme verrassingen: met name “Blue Shape”, onze favoriet op Nocturne, lijkt niet al te ver weg te liggen. Het nummer zet in met een sobere pianomelodie, maar groeit uiteindelijk uit tot een knap stukje subtiele elektronica. De stem van Wielemans geeft ons het gevoel dat hij speciaal voor ons een verhaal aan het voorlezen is. De plot van dat verhaal is ons niet helemaal duidelijk, maar het klinkt allemaal best mooi.

Antoine Wielemans hoeft zich al lang niet meer te bewijzen, maar bij deze doet hij het toch. Het valt af te wachten hoe dit soloproject zich verder van Girls in Hawaii zal onderscheiden, maar “Sel” biedt alvast een aangename eerste indruk.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

181 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Antoine Wielemans (Girls in Hawaii) – “De l’or”

Eigenbrakels eigen Antoine Wielemans staat sinds kort eindelijk weer op de planken met Girls in Hawaii, al heeft hij tijdens de pauze…
Features

Acht tips voor Les Nuits Botanique 2021

Als het kan en mag, dan gaan ze er ook voor in de Botanique. Met de nodige hindernissen werd alweer een boeiend…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single River Into Lake - "Grande Prairie"

River into Lake is een zeskoppige indiepopband uit het Brusselse. De band werd opgericht door Boris Gronemberger en heeft er over de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.