AlbumsFeatured albumsRecensies

Holy Death Trio – Introducing… (★★★½): Heavy, vuil, maar net iets te kort

Hèhè. Eindelijk nog eens een nieuw groepje waar iets in zit. Holy Death Trio komt uit Austin, Texas, waar de drie leden jaren aan een stuk meermaals per dag een bad pakten in een sopje van Jimi Hendrix- en Tony Iommi-riffs. Ze goten daar telkens een ferme scheut southern bluesrock bij, gewoon om zeker te zijn dat alles goed swingde.

En swingen doet het. Zanger-gitarist John P. Rosales, bassist Jonathan Gibson en drummer Tery Alfaro spuwen de heavy rock vrolijk in het rond, wat leidde tot een onverwoestbare live-reputatie. Check hieronder de clip voor “White Betty” en ja, een optreden van Holy Death Trio lijkt ons wel een leuk avondje uit.

Samen met producer-mixer Charles Godfrey (Trail of Dead, Swans, Whiskey Myers) schenkt het trio ons nu hun debuut: Introducing… Over de titel hadden ze wat langer mogen nadenken, maar goed. De groep is persoonlijk opgepikt door Rob Nicholson, bassist van Ozzy sinds 2003, om het album in samenwerking met Ripple Music uit te brengen. Goeie referenties, dus.

De intro van “Introducing…” zet de toon: het nummer heet “Intro” en we horen de groep de studio binnenkomen en hun instrumenten oppakken. Authenticiteit, het werkt altijd. “White Betty” trapt af met een jungledrumritme, bas en gitaar komen erbij en bouwen op naar het echte begin: een simpele, doch vuile riff en een stem die zegt: “Introducing, the hottest band in the Lone Star State: Holy Death Trio.” Waarna vier minuten lang vuisten in de lucht pompen. “Bad Vibrations” rockt even hard met een even simpele riff. Klassieke, maar goede, melodieuze solo. Meer moet het soms niet zijn.

“Get Down” pakt het zowaar wat funkier aan, terwijl “The Killer” evengoed van The Black Keys had kunnen zijn. “Fishsticks” is onze favoriet. Is het de onnozele titel? De geweldige baslijn? Het moody motherfucker-gehalte? We weten het niet, het is gewoon zo. Als afsluiter vinden we “Witchdoctor” wat te sloom, wat teveel stoner rock, maar goed, wie zijn wij? Het is ook maar een mening.

Leuke quote van zanger-gitarist Rosales: “Our album drops the same night Jimi Hendrix died and Black Sabbath releases Paranoid. Coincidence? I think not.” Wat Hendrix betreft zit hij er een dag naast (het is de 18e), maar hij heeft zeker een punt. Iets minder, letterlijk: er staan maar zeven volwaardige nummers op het album. Dat kost ze een halve ster, want zo zijn we dan ook weer. Voor de rest zien we Holy Death Trio met veel plezier in een club of een voorprogramma volgend jaar. En jij?

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Beast in Black @ Trix: Het beest was terug waar het begon

Kort na in het voorprogramma van Sabaton te hebben gespeeld, verliet Anton Kabanen zijn band Battle Beast na (muzikale) meningsverschillen. De gitarist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Degradation Rules" (feat. Tony Iommi)

Ozzy Osbourne en Tony Iommi vormden jarenlang de ruggengraat van Black Sabbath. De band brak in 1970 door met hun gelijknamige debuutalbum….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Patient Number 9" (feat. Jeff Beck)

Ozzy Osbourne heeft natuurlijk al lang geen introductie meer nodig. De legendarische frontman brak in de jaren ’70 door met Black Sabbath…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.