Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Toni Sancho – “Survive!”

© Melissa Gardner

“Surive!” is de debuutsingle van jonge singer-songwriter Toni Sancho. Het is een minutieus geconstrueerd lied geworden met een leuke productie dat als een fris en dansbaar briesje komt aanwaaien in het muzieklandschap. Na een traag begin bouwt het nummer laag per laag op tot een dansbare explosie van plezier en hoop, met een tekst die haar diepste gevoelens bloot legt. Sancho groeide op in New Greenwich, London. Ze spendeerde daarna enkele jaren in Trinidad op zoek naar haar wortels om, bij terugkomst, muzikaal onderdak te vinden bij hetzelfde label dat onder andere ook Cigarettes After Sex huisvest. Die verschillende invloeden, van Engeland tot de Kleine Antillen, vind je terug in haar muziek.

Ze is niet in een hokje te plaatsen, maar combineert verschillende stijlen om een samenhangend geheel te vormen. Het lied begint traag met enkel een akoestische gitaar, wat je enigszins doet twijfelen aan het potentieel. Wordt dit een zoveelste liefdesballade op gitaar? Ze dient je snel van antwoord met verrassende elektronische beats, die doen denken aan de betere elektropop. Ten slotte komen de blazers erbij en wordt het zelfs een ontzettend funky en dansbaar nummer. De Londense zingt over de overlevingsdrang na een relatiebreuk. Het is een ode aan de zelfhulp, over de noodzaak om je eigen weg te vinden.

Toni Sancho toont met “Survive!” dat ze talent heeft. Ze is van verschillende markten thuis. Met de juiste kruising tussen dansbare muziek en een droevige tekst levert ze een prima en veelbelovend debuut af. Hier zit wel degelijk potentieel in. Het doet ons uitkijken naar meer.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Show Me the Body – “People on TV” & “Rubberband”

Show Me the Body is een leuk exportproduct van de hardcorepunkscene uit New York. De groep overweldigt ons met een elektrisch aangedreven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Show Me The Body - "Survive"

In 2016 mochten we een eerste keer kennis maken met Show Me The Body toen ze in Pukkelpop de tent op stelten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.