Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Show Me The Body – “Survive”

In 2016 mochten we een eerste keer kennis maken met Show Me The Body toen ze in Pukkelpop de tent op stelten kwamen zetten. In de moshpit van deze hardcore-/punkband uit New York is niemand veilig en dat bleek toen ook. In 2019 kwam het onvolprezen Dog Whistle en vandaag komt er dus de nieuwe single “Survive” aan. Bij deze bent u gewaarschuwd, want je kan beter even gaan zitten om deze muziek te beluisteren.

“Survive” gaat door daar waar Dog Whistle is gestopt. Met de doorgedraaide banjo op distortion van frontman Julian Cashwan Pratt, die eveneens de vocals bedient, is hij toch wel degene die het meeste aandacht opeist. En eerlijk is eerlijk, die aandacht verdient hij wel. Want het zijn net die twee instrumenten die centraal staan. Zoals meerdere nummers van SMTB vertrekt het nummer traag en dreigend, maar na een tijdje komt de ultieme explosie. Eerst is er wel een heerlijke baslijn die dan wordt gevolgd door een typische klank.

De clip vertelt ons dat het een ultieme workout is en dat willen we graag geloven. Deze band laat weinig heel van je muziekinstallatie, maar doet dit met zoveel intensiteit dat we hier niet rouwig om zijn. Ook de verandering in snelheid is een leuk gegeven en zorgt voor de nodige variatie. Op 19 maart verschijnt er een ep Survive, waarop dit nummer centraal zal staan.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Show Me the Body – “People on TV” & “Rubberband”

Show Me the Body is een leuk exportproduct van de hardcorepunkscene uit New York. De groep overweldigt ons met een elektrisch aangedreven…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

King Gizzard & The Lizard Wizard, black midi, Black Country, New Road en nog meer gitaren naar Dour 2020!

De afgelopen maanden loste Dour al een heel aantal namen, maar deze keer zijn het vooral de gitaarliefhebbers die in hun handen…
FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2019

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.