Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MUNA – “Silk Chiffon” (feat. Phoebe Bridgers)

Of Phoebe Bridgers ooit ook aan slapen toekomt, blijft een raadsel. Na de release van haar meesterlijk album Punisher, leek het tot ons genoegen nooit echt stil te worden rond de Amerikaanse. Zo verscheen ze als gastartiest op singles van onder meer Luminous Kid en Kid Cudi, leverde ze een bijdrage aan de heruitgave van Metallica’s Black Album en richtte ze haar eigen platenlabel op. Saddest Factory Records is het paradepaardje van Bridgers waarop ze enkele zeer toffe artiesten tekende. Een van die artiesten is MUNA, een driekoppige band uit LA die frisse popliedjes met een hoek af maakt. Momenteel is het trio op tour met grote baas Phoebe Bridgers en de cirkel lijkt helemaal rond nu de platinablonde zangeres ook nog eens meezingt op een liedje van een van haar pupillen.

“Silk Chiffon” is volgens gitariste en producer Naomi McPherson het uitgelezen nummer om je eerste niet-heteroseksuele kus op te hebben. Toch ligt dat er nergens vingerdik op en horen we vooral een fijn en catchy popliedje. Een ietwat cliché klinkende gitaarpartij wordt al snel bijgestaan door drums waarna het geheel klinkt als het ideale nazomerliedje om bij weg te dromen. Het tweede couplet is gereserveerd voor Phoebe Bridgers, die de song wat meer diepte geeft wat klankkleur betreft. Al gauw valt op dat de stemmen van MUNA en Bridgers elkaar bijzonder goed aanvullen. Samenwerken met je baas lijkt opeens nog niet zo’n slecht idee na het horen van “Silk Chiffon”, of toch niet wanneer die baas Phoebe Bridgers is.

Europese tourplannen staan nog niet meteen op de agenda voor MUNA, maar in Amerika gaat de band de komende maanden op tour met Phoebe Bridgers, Bleachers en Kacey Musgraves.

MUNA: Facebook / Instagram
Phoebe Bridgers: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harrison Whitford - "Linoleum" (feat. Phoebe Bridgers & Eva B. Ross)

Harrison Whitford is gitarist bij de begeleidingsband van indiepopprinses Phoebe Bridgers. Hij werkt graag samen met andere muzikanten, want eerder droeg hij…
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alexa Rose - "Clearwater Park"

Aangrijpende verhaallijnen en zachte vocalen zijn het handelsmerk van de Amerikaanse Alexa Rose. In haar onmiddellijke omgeving was niemand echt bezig met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.