Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portico Quartet – “Impressions”

© CPU – Jan Van Hecke

Portico Quartet is een Engelse jazzband bestaande uit vier personen (de naam zegt het al). Inmiddels zijn ze al bijna vijftien jaar bezig en hebben ze negen albums uitgebracht met de tiende onderweg. Ze genoten een doorbraak met de albums Isla (2009) en Portico Quartet (2012). Het viertal heeft laten zien van alle markten thuis te zijn. Ze beperken zich niet alleen tot jazz, maar maken ook geregeld uitstapjes naar downtempo, pop en elektronische invloeden.

Met “Impressions” krijgen we alvast een mooi voorproefje van het opkomende album Monument, wat volgens saxofonist Jack Wyllie hun ‘meest directe album is, erg precies en tot in de puntjes uitgewerkt.’ Dit blijken geen loze woorden; de nieuwe single is overduidelijk geweldig gemixt met een prachtige balans en wisselwerking tussen de instrumenten. Het akoestische en elektronische vullen elkaar prachtig aan, terwijl drummer Duncan Bellamy uitstekend werk levert om het geheel een ritmisch skelet te geven.

Portico Quartet is na al die tijd nog steeds een naam om in de gaten te houden in de jazzwereld. Door continu hun muziek te vernieuwen en te blijven zoeken naar verbetering zijn ze in staat om hun fans en muziekliefhebbers in het algemeen te blijven boeien. Wij raden sterk aan om deze single te beluisteren, en hou ook dan meteen je ogen open voor het album Monument, wat 12 november zal verschijnen.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

13 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview De Beren Gieren: 'Less Is Endless is een plaats waar je het overbodige weglaat en tot de essentie komt'

Geleidelijk aan vindt de Belgische jazzscene zijn weg naar het groter publiek. Namen zoals STUFF. en Dans Dans klinken steeds bekender in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.