Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portico Quartet – “Impressions”

© CPU – Jan Van Hecke

Portico Quartet is een Engelse jazzband bestaande uit vier personen (de naam zegt het al). Inmiddels zijn ze al bijna vijftien jaar bezig en hebben ze negen albums uitgebracht met de tiende onderweg. Ze genoten een doorbraak met de albums Isla (2009) en Portico Quartet (2012). Het viertal heeft laten zien van alle markten thuis te zijn. Ze beperken zich niet alleen tot jazz, maar maken ook geregeld uitstapjes naar downtempo, pop en elektronische invloeden.

Met “Impressions” krijgen we alvast een mooi voorproefje van het opkomende album Monument, wat volgens saxofonist Jack Wyllie hun ‘meest directe album is, erg precies en tot in de puntjes uitgewerkt.’ Dit blijken geen loze woorden; de nieuwe single is overduidelijk geweldig gemixt met een prachtige balans en wisselwerking tussen de instrumenten. Het akoestische en elektronische vullen elkaar prachtig aan, terwijl drummer Duncan Bellamy uitstekend werk levert om het geheel een ritmisch skelet te geven.

Portico Quartet is na al die tijd nog steeds een naam om in de gaten te houden in de jazzwereld. Door continu hun muziek te vernieuwen en te blijven zoeken naar verbetering zijn ze in staat om hun fans en muziekliefhebbers in het algemeen te blijven boeien. Wij raden sterk aan om deze single te beluisteren, en hou ook dan meteen je ogen open voor het album Monument, wat 12 november zal verschijnen.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

LũpḁGangGang - Urban Detox (★★★½): Jonge wolven met grootse plannen

Vooraleer er nog maar sprake was van LũpḁGangGang speelden Anton, Miel, Lena en Rob samen in een coverband, waarin ze de funk en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "L'Univers" (feat. Smahlo & Winne)

Dat de mannen van STIKSTOF de koningen van de Nederlandstalige hiphop zijn, konden jullie al lezen in onze recensie van hun optreden…
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.