Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor – “Bow”

© CPU – Bert Savels

Zeal & Ardor is al enkele jaren een van de meest verfrissende en vooruitstrevende bands in het metalmilieu. Hun mengeling van black metal en gospel slaat aan en leverde al een sterke debuutplaat op in 2018. Ook live is het project van de Zwitsers-Amerikaanse muzikant Manuel Gagneux de moeite, zo bewezen ze in ons land al op onder meer Dour, Rock Werchter en Graspop. In 2021 loste Zeal & Ardor al een resem nieuwe nummers, maar op nieuws omtrent een nieuw album hulde de groep zich lange tijd in een mysterie. Tot nu, want eindelijk is er goed nieuws! Zeal & Ardor verschijnt op 11 februari en om het allemaal nog dat tikkeltje feestelijker te maken, losten ze meteen ook een nieuw nummer.

“Bow” mag ons klaarstomen voor wat ongetwijfeld weer een ferme plaat lijkt te worden. In iets meer dan twee minuten neemt Zeal & Ardor ons mee op een onheilspellende trip, waar deze keer de gospelkant van Manuel Gagneux wat meer op de voorgrond komt. De handclaps bepalen samen met de toms het ritme, terwijl een dreigende synth in de achtergrond “Bow” extra vulling weet te geven. Naar het einde toe mogen de gitaren zich tonen en wint het nummer steeds meer aan kracht en pit. Met een gebalde vuist gaat Zeal & Ardor hun nieuwe plaat tegemoet en daar kijken we toch wel hard naar uit.

In mei en juni van volgend jaar zijn Zeal & Ardor te gast bij Meshuggah op hun nieuwe tour, die op maandag 23 mei ook passeert bij ons in de Ancienne Belgique. De nieuwe plaat Zeal & Ardor verschijnt op 11 februari.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1548 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zeal & Ardor - Zeal & Ardor (★★★★½): Black blues gospel op zijn best

In 2013 vraagt de Amerikaans-Zwitserse Manuel Gagneux op 4chan welke compleet verschillende genres hij zou kunnen samenvoegen. Iemand reageerde: ‘Mix black metal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Run"

Zeal & Ardor is nu toch wel al een aantal jaar een van de meest interessante projecten binnen de metal. Het geesteskind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.