Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor – “Bow”

© CPU – Bert Savels

Zeal & Ardor is al enkele jaren een van de meest verfrissende en vooruitstrevende bands in het metalmilieu. Hun mengeling van black metal en gospel slaat aan en leverde al een sterke debuutplaat op in 2018. Ook live is het project van de Zwitsers-Amerikaanse muzikant Manuel Gagneux de moeite, zo bewezen ze in ons land al op onder meer Dour, Rock Werchter en Graspop. In 2021 loste Zeal & Ardor al een resem nieuwe nummers, maar op nieuws omtrent een nieuw album hulde de groep zich lange tijd in een mysterie. Tot nu, want eindelijk is er goed nieuws! Zeal & Ardor verschijnt op 11 februari en om het allemaal nog dat tikkeltje feestelijker te maken, losten ze meteen ook een nieuw nummer.

“Bow” mag ons klaarstomen voor wat ongetwijfeld weer een ferme plaat lijkt te worden. In iets meer dan twee minuten neemt Zeal & Ardor ons mee op een onheilspellende trip, waar deze keer de gospelkant van Manuel Gagneux wat meer op de voorgrond komt. De handclaps bepalen samen met de toms het ritme, terwijl een dreigende synth in de achtergrond “Bow” extra vulling weet te geven. Naar het einde toe mogen de gitaren zich tonen en wint het nummer steeds meer aan kracht en pit. Met een gebalde vuist gaat Zeal & Ardor hun nieuwe plaat tegemoet en daar kijken we toch wel hard naar uit.

In mei en juni van volgend jaar zijn Zeal & Ardor te gast bij Meshuggah op hun nieuwe tour, die op maandag 23 mei ook passeert bij ons in de Ancienne Belgique. De nieuwe plaat Zeal & Ardor verschijnt op 11 februari.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2054 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Clawing Out"

Over enkele weken is het eindelijk weer zover: duizenden metalfans zullen zich opnieuw verzamelen voor Graspop Metal Meeting. Hoewel de komende editie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "to my ilk"

Het concept van ‘zware muziek’ blijft voortdurend herdefinieerbaar, zoals we vorige week vijf dagen lang hebben ervaren op Roadburn. Een groep die…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 2): Schommelen tussen tijdloos en obscuur

Door het wegvallen van Avenged Sevenfold en Faith No More verloor de organisatie twee van zijn grootste publiekstrekkers op vrijdag. De ene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.