Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevens – “Stains”

Foto: Lucas Heirbaut

Waar we de afgelopen jaren nog werden overladen met nummers van Sevens, bleef het nu verrassend lang stil rond het muzikale project van de Limburger. De laatste single dateert alweer van november vorig jaar, maar daar blijkt Thibaut een goede reden voor te hebben. Zo komt hij nu met een gloednieuwe track, die de voorloper is van een eerste grote project. Die debuut-ep is pas voor de nabije toekomst, maar nu krijgen we dus al een eerste voorsmaakje in de vorm van “Stains”. Een single waarin hij duidelijk maakt dat het oke is om je negatieve verleden te omarmen, om het dan om te zetten in iets positiefs.

“Stains” hangt aan elkaar met een donkere, minimale beat, maar het zijn vooral de flarden van elektrische gitaar die op muzikaal vlak de hoofdrol opeisen. Sevens zelf haalt het zwoelste aspect van zijn stem weer naar boven, waardoor de soulvolle setting helemaal compleet is. Er hangt een soort donkerblauwe sfeer doorheen de single, waardoor je helemaal wordt meegenomen naar de wereld die de jongeman probeert te scheppen. Een echt hoogtepunt volgt er helaas niet, waardoor de single een dikke vier minuten rustig voortkabbelt. Daarin kan je genieten van de wisselwerking tussen gitaar en stem, waardoor het de perfecte soundtrack is voor een regenachtige, melancholische avond.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2145 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevens - "Upstate"

Er zijn zoveel muzikale talenten in België dat het erg moeilijk is om door te breken. Thibaut Sevens probeert het al enige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Unflirt - "Stains"

In West-Londen vinden heel wat creatieve zielen hun gading en plek waar ze hun wildste dromen achterna durven streven. Ook Unflirt voelt…
LiveRecensies

Vuurdoop 2023: Ambitieuze blik op de toekomst

Brussel heeft Fifty Lab, Antwerpen heeft We Are Open en Hasselt heeft… Vuurdoop! Vuurdoop is het jaarlijkse showcasefestival van PXL Music waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.