Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevens – “Stains”

Foto: Lucas Heirbaut

Waar we de afgelopen jaren nog werden overladen met nummers van Sevens, bleef het nu verrassend lang stil rond het muzikale project van de Limburger. De laatste single dateert alweer van november vorig jaar, maar daar blijkt Thibaut een goede reden voor te hebben. Zo komt hij nu met een gloednieuwe track, die de voorloper is van een eerste grote project. Die debuut-ep is pas voor de nabije toekomst, maar nu krijgen we dus al een eerste voorsmaakje in de vorm van “Stains”. Een single waarin hij duidelijk maakt dat het oke is om je negatieve verleden te omarmen, om het dan om te zetten in iets positiefs.

“Stains” hangt aan elkaar met een donkere, minimale beat, maar het zijn vooral de flarden van elektrische gitaar die op muzikaal vlak de hoofdrol opeisen. Sevens zelf haalt het zwoelste aspect van zijn stem weer naar boven, waardoor de soulvolle setting helemaal compleet is. Er hangt een soort donkerblauwe sfeer doorheen de single, waardoor je helemaal wordt meegenomen naar de wereld die de jongeman probeert te scheppen. Een echt hoogtepunt volgt er helaas niet, waardoor de single een dikke vier minuten rustig voortkabbelt. Daarin kan je genieten van de wisselwerking tussen gitaar en stem, waardoor het de perfecte soundtrack is voor een regenachtige, melancholische avond.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1353 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Limburg @ Muziekodroom (Hasselt)

Gisteren was voor heel wat bands een superbelangrijke dag, gezien de finales van kansenparcours Sound Track op de planning stonden. Overal in…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de winnaars van Sound Track 2021!

Overal in Vlaanderen vonden dit weekend de finales van de tweede editie van het kansenparcours Sound Track plaats. In de Hasseltse Muziekodroom,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.