Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramkot – “Fever”

© CPU – Katrin Peeters

‘Rock-‘n-roll will never die!’ verkondigde Måneskin-frontman Damiano David enkele maanden geleden nog op het Eurovisiesongfestival. We moeten hem in zekere zin wel gelijk geven, want de standaard alternatieve rock kende het afgelopen decennium met o.a. Royal Blood en cleopatrick wel degelijk een opmars. Het was echter niet toevallig dat dat genre in de vergetelheid was geraakt, met bands als Jet en Wolfmother als perfecte voorbeelden van een uitgemolken en eindeloos repetitieve muziektak die keer op keer exact hetzelfde deed. Waar Royal Blood en cleopatrick nog voor een onverwachts fijne terugkeer zorgden, is het genre nu echt wel op sterven na dood en in leven gehouden door het infuus van copycat rock-‘n-rollbands. En ja, Ramkot is er zo eentje.

Laten we dit wel even duidelijk maken: met “Fever” maakt Ramkot helemaal geen slecht nummer. De productie is direct, de riffs klinken oké en ook de vocals sluiten naadloos aan bij het geheel. Het probleem is dat we in “Fever” een kopie van een kopie horen, een nummer dat al tientallen keren herkauwd en opnieuw uitgebracht is. Het had bijvoorbeeld perfect kunnen passen op de tracklist van eender welke plaat van pakweg QOTSA of Royal Blood, met het enige verschil dat hun nummers een stuk meer overtuigingskracht hebben. Ramkot probeert het genre niet te innoveren en klinkt na een handvol eigen nummers al repetitief, maar heeft vooral een te groot gebrek aan identiteit en kent moeite om zich los te wrikken van hun inspiratiebronnen en naaste collega’s. Jammer, maar het talent is er bij dit trio volgens ons wel om het roer om te slaan en een eigen weg te zoeken.

Ramkot staat overigens op 1 en 2 december in de Vooruit om hun nieuwe ep voor te stellen. De tickets daarvoor lopen stilaan op hun einde, dus ben je er best snel bij wil je ze nog aan het werk zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 1): De heilige drie-eenheid van de Belgische muziek

Ook aan de Bevegemse vijvers klinkt er na een veel te lange stilte eindelijk weer muziek. Rock Zottegem, al vele jaren een…
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Energie van begin tot einde

Een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021 was van plan om op 1 en 2 december vorig jaar naar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aldous Harding - "Fever"

Het is ongeveer twee maanden geleden sinds Aldous Harding haar grote comeback vierde met “Lawn“. Het betekende meteen ook de eerste single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.