Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single moa moa – “Coltan Candy”

moa moa is de nieuwste toevoeging aan het indrukwekkende arsenaal aan artiesten dat Speedy Wunderground de afgelopen jaren lanceerde. Geen postpunk deze keer, maar wel een heel zomers klinkende altpopband met een enorme groove in zijn muziek. “Coltan Candy” is met zijn harmonieus samenspel tussen lichte en donkere synths dan ook de ideale soundtrack bij deze, hopelijk door festivals overladen, zomer.

Het nummer gaat nochtans van start met heel zware, repetitieve synths, maar schijn bedriegt, want meteen daarna volgt er een explosie van zonnestralen en fladderende vlinders in een land gevuld met snoep. De synths klinken vrolijk en zelfs een klein beetje psychedelisch, maar worden wel wat tegengewerkt door de grommende baslijn die het nummer vooral body geeft. De lyrics daarentegen staan nogal haaks op de toon die de muziek zet; “Coltan Candy” is namelijk een verwijzing naar een mineraal dat al decennia lang onveilig wordt opgedolven in Afrika. Niet enkel een zomerse dansschijf vol met hooks dus, maar ook een nummer met een sterke politieke boodschap. Of anders gezegd: een goed begin is het halve werk.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single deep tan - "tamu's yiffing refuge"

Meestal kiest Speedy Wunderground voor zijn selectie singles voor gloednieuwe bands. Toch is de 38ste dat dit keer niet, het label koos…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Joyeria - "Here Comes Trouble"

Hoe meer ze er uitbrengen, hoe onwaarschijnlijker het lijkt dat cultlabel Speedy Wunderground ooit nog eens een slechte artiest zal lanceren. Dan…
AlbumsRecensies

Black Country, New Road - For the First Time (★★★★½): Hoge verwachtingen, torenhoge resultaten

Het verhaal van Black Country, New Road begint al in 2018. Herrezen uit de assen van de achtkoppige band Nervous Conditions komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.