Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single moa moa – “Coltan Candy”

moa moa is de nieuwste toevoeging aan het indrukwekkende arsenaal aan artiesten dat Speedy Wunderground de afgelopen jaren lanceerde. Geen postpunk deze keer, maar wel een heel zomers klinkende altpopband met een enorme groove in zijn muziek. “Coltan Candy” is met zijn harmonieus samenspel tussen lichte en donkere synths dan ook de ideale soundtrack bij deze, hopelijk door festivals overladen, zomer.

Het nummer gaat nochtans van start met heel zware, repetitieve synths, maar schijn bedriegt, want meteen daarna volgt er een explosie van zonnestralen en fladderende vlinders in een land gevuld met snoep. De synths klinken vrolijk en zelfs een klein beetje psychedelisch, maar worden wel wat tegengewerkt door de grommende baslijn die het nummer vooral body geeft. De lyrics daarentegen staan nogal haaks op de toon die de muziek zet; “Coltan Candy” is namelijk een verwijzing naar een mineraal dat al decennia lang onveilig wordt opgedolven in Afrika. Niet enkel een zomerse dansschijf vol met hooks dus, maar ook een nummer met een sterke politieke boodschap. Of anders gezegd: een goed begin is het halve werk.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Moreish Idols - "Speedboat"

Als er een nummer uitkomt bij Speedy Wunderground, dan is dat altijd iets om in de gaten te houden. Zo verschenen er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze - "Creative Jealousy"

Het Britse label Speedy Wunderground heeft in een paar jaar tijd een echte cultstatus weten te verwerven door artiesten als black midi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.