Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single My Morning Jacket – “Regularly Scheduled Programming”

© Austin Nelson

Vorig jaar nog kwam My Morning Jacket met The Waterfall II, een verlengstuk van The Waterfall uit 2015 en een plaat die er zonder de lockdown nooit was gekomen. Hoog tijd dus voor eens wat echte nieuwe muziek en op 22 oktober verschijnt eindelijk My Morning Jacket, een zelfgetitelde plaat die elf nummers lang is. Samen met dat nieuws brengt de band ook meteen de openingssong van het album uit: “Regularly Scheduled Programming”. Het nummer spreekt over de pandemie, maar ook over jezelf verliezen en uiteindelijk terugvinden.

De single is een typische My Morning Jacket ‘puncher’ geworden. Te beginnen natuurlijk met dreigende instrumenten die langzaam, maar zeker opbouwen naar een climax. Jim James zijn stem zweeft op de dromerige synths die hier en daar worden ondersteund door gitaren die nu en dan ferm uithalen. Eens we bij de drie minuten aanbelanden, komt de climax er en horen we toch wat riffs in het geheel vloeien. Toch kunnen we ook stellen dat deze song een gekende opener is voor een album en dat de rest van de plaat nog zal moeten tonen wat we kunnen verwachten, al zal de verwachte epiek, net zoals op “Regularly Scheduled Programming”, overal weer aanwezig zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

3141 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single My Morning Jacket - "Love Love Love"

Het is nog geen maand geleden sinds My Morning Jacket terugkeerde door de grote poort, maar ze moeten ons natuurlijk blijven warm…
AlbumsRecensies

My Morning Jacket - The Waterfall II (★★★★): Sequel die er geen is

Na ijzersterke platen als Z, At Dawn en hun onverwoestbaar debuut The Tennessee Fire durfden kwatongen al beweren dat My Morning Jacket…
AlbumsRecensies

Strand of Oaks - Eraserland (★★★★½): Teruggevonden goesting

Timothy Showalter wasn’t feeling it anymore. Zo horen we het op “Weird Ways”, eerste nummer op Eraserland, het nieuwste en zesde album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.