Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello – “Chasing Stars” (feat. Alesso & James Bay)

Zelfs met een witte cilinder op zijn hoofd, lijkt Marshmello niet echt van de anonimiteit te kunnen genieten. Hoewel de man daar waarschijnlijk niet zo ontevreden over is, want hij werkte al met heel wat grote namen in het popwereldje samen. Deze keer sloeg de hitmachine de Zweedse dj en producer Alesso en James Bay aan de haak om, zoals het hem betaamt, alweer een zeer radioproof nummer af te leveren. Om de release van “Chasing Stars” wat extra kracht bij te zetten, werd een ludieke actie gelanceerd. Amerikaanse, Canadese en Britse fans maakten namelijk kans op een ster in het zonnestelsel, met bijbehorend certificaat en dat alleen door het liedje vooraf te bewaren op Spotify.

De samenwerking tussen James Bay en Marshmello is er eentje die we niet meteen zagen aankomen, al lijkt de man die we ooit leerden kennen met zijn hoed en gitaar steeds meer de commerciële richting te volgen. Waar debuutplaat Chaos And The Calm nog wist te overtuigen door charmante gitaardeuntjes, verkende Electric Light zoals de titel doet vermoeden een andere kant. De akoestische gitaar werd ingeruild voor een elektrische en de lange lokken van de Brit maakten plaats voor een fris kapsel. Een derde plaat laat nog even op zich wachten en daarom trok Bay de kaart van de samenwerkingen.

Een weinig interessante, maar vooral zeemzoete combinatie van piano en vocals vormen het begin van “Chasing Stars”. We krijgen soms zelfs het gevoel dat er aan de stem van James Bay gesleuteld is en vanaf dan gaat het bergafwaarts. Onze aandacht drijft weg, waarna de productionele trukendoos opengetrokken wordt om ons toch te overtuigen. Al gauw merken we ook het aandeel van Alesso die tweedehands dance-invloeden rondstrooit. Een gigantisch catchy refrein moet alles weer rechttrekken, maar ook dat lukt niet en als we eerlijk zijn, heeft Marshmello onze aandacht op dit punt al lang verloren. Een beetje gitaargepingel moet het geheel een verrassende twist geven, maar daar werd de bal behoorlijk misgeslagen. Tot ons ongenoegen zullen we “Chasing Stars” waarschijnlijk nog heel vaak horen, want alles wat Marshmello aanraakt lijkt een instant-hit te worden, maar deze inspiratieloze song mag van ons snel de put der vergetelheid opzoeken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & venbee - "No Man's Land"

Marshmello stond een tijdje lang aan de top van de EDM-industrie, maar die periode durven we nu wel voorzichtig vergane glorie te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello, P!nk & Sting - "Dreaming"

Soms denk je wel eens: nu hebben we de gekste samenwerkingen wel allemaal gehad. Maar kijk, die gedachte kan bij deze meteen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay - "All My Broken Pieces"

Het is misschien wat kort door de bocht om James Bay een onehitwonder te noemen, maar het moet langs de andere kant…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.