Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran – “Visiting Hours”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We durven niet zeggen of Ed Sheeran de wiskundeknobbel van zijn klas was, maar als we op zijn albumtitels afgaan, lijkt het er toch naar dat hij een bolleboosje was. Nadat hij eerder al +, × en ÷ op de wereld losliet, is het nu tijd voor =. Nee, dit is echt geen grap. Op zijn ondertussen al vijfde soloalbum laat de Brit zich van zijn meest hedendaagse kant zien, en kon hij naar eigen zeggen voor het eerst zonder enige vorm van druk muziek maken die hij zelf ook leuk vindt. Dat verklaart op zijn beurt dan ook weer de poppy koerswijziging die we te horen kregen op “Bad Habits“. Nu hij onlangs vader werd en in het huwelijksbootje is gestapt, zegt Sheeran zijn echte zelf eindelijk te hebben gevonden. Om dat alles te vieren, brengt hij vandaag met “Visiting Hours” een splinternieuwe single uit.

Een mooi verhaaltje, maar Eds nieuwste creatie bevestigt helaas opnieuw het cliché dat hijzelf leven inblies. Het werd een akoestische ballade, waarin we de kwetsbare en eerlijke kant van de zanger nog maar eens te horen krijgen. Sheeran gaat regelmatig met zijn stem de hoogte in en poogt op die manier om de gevoelige snaar te raken, maar dat gebeurt op zo’n voorspelbare manier dat het ons eigenlijk koud laat. Veel gebeurt er helaas ook niet in “Visiting Hours”, waardoor het al snel een melig, klef geheel vol plakkerige zinsneden wordt. Dat de Brit al lang niet meer de jongen met zijn gitaar is, was al een tijdje duidelijk: Sheeran mikt tegenwoordig op grote stadionhits met af en toe nog eens een intieme noot. Het grote publiek zal deze single daarom hoogstwaarschijnlijk wel kunnen smaken, maar het gebrek aan oprechtheid is voor de oplettende luisteraar overduidelijk, waardoor “Visiting Hours” al snel als saai bestempeld kan worden.

Equals, zoals we zijn nieuwe album correct moeten uitspreken, verschijnt op 29 oktober. De albumhoes en de tracklist vind je onderaan het artikel.

Facebook / Instagram

Albumhoes =:

Tracklist =:

 1. Tides
 2. Shivers
 3. First Times
 4. Bad Habits
 5. Overpass Graffiti
 6. The Joker and the Queen
 7. Leave Your Life
 8. Collide
 9. 2step
 10. Stop the Rain
 11. Love in Slow Motion
 12. Visiting Hours
 13. Sandman
 14. Be Right Now

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camila Cabello - Familia (★★): Weinig inspirerend familiefeest

Ongeveer een maand geleden vierde de Cubaanse Camila Cabello haar 25ste verjaardag en vandaag verlost ze haar fans van het wachten. Familia is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camila Cabello - “Bam Bam” (feat. Ed Sheeran)

Of je het nu wilt of niet, er bestaat anno 2022 eigenlijk geen enkele manier meer om onder Ed Sheeran uit te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran & Elton John - "Merry Christmas"

Ed Sheeran en Elton John luidden de feestdagen in met hun nieuwste single “Merry Christmas”. Elton John werkte in augustus nog samen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.