Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Distorted Light Beam”

© CPU – Chris Stessens

Al jaren lang worden de ‘eyo’s‘ mee gescandeerd door bomvolle festivalweides, springen we allemaal vrolijk op en neer op de herwerking van Corona’s “Rhythm of the Night” en maken grote menigtes zonder al te veel nadenken een driehoekje met de handen. De jongens van Bastille hebben dus zeker niet te klagen. Met ondertussen al drie albums en verschillende mixtapes en ep’s op hun palmares, kunnen Dan Smith en co spreken van een onverbeterlijk succesverhaal. Nog niet zo gek lang geleden brachten de mannen met Goosebumps nog een leuk ep’tje uit, maar nu zit er alweer een volgend album aan te komen. Op “Distorted Light Beam” bewandelen de mannen in elk geval al een ander pad, door steeds meer gebruik te maken van springerige elektronica.

De nieuwste single van Bastille is dus heel dansgericht, en dat is al vanaf de eerste tonen hoorbaar. Een donkere elektronische synthbeat trekt de boel op gang, waarna een bewerkte Dan Smith de boel overneemt. In de refreinen barst de donkere bom en schiet het tempo de lucht in. De beats knallen steeds harder door de boxen en de bassen klinken alsmaar doordringender, waardoor stilzitten niet meer tot de mogelijkheden behoort. Op zich dus een fijn nummer om op los te gaan in een donkere club of in een grote menigte, en op die manier dus de logische volgende stap in de discografie van Bastille. Op hun vorige langspelers ging het er al wat elektronischer aan toe, waardoor een nummer als “Distorted Light Beam” geen onlogisch gevolg is. De herkenbare stem van Dan Smith is dan ook de leidraad doorheen het palmares van de band, waardoor de overgang niet zo drastisch aanvoelt. Al bij al hebben de Britten er met dit nummer zonder twijfel dus een dikke radiohit bij.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Revolution"

Het was voor de fans ongetwijfeld een ietwat harde klap toen Bastille een tijdje geleden zijn concert in Vorst Nationaal enkele uren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Remind Me"

Het is nog maar van dit jaar geleden dat Bastille een extreem matig album uitbracht waarbij ze zichzelf nogal herhaalden. Gelukkig voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.