Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “Happening”

©CPU – Bert Savels

Exact 24 uur geleden luidde Disclosure zijn comeback in met “In My Arms” en nu zijn de broertjes alweer terug op opnieuw een splinternieuwe single, de tweede van vijf, als we de sociale media van het duo mogen geloven. Tegen het einde van de week zou er dus, net zoals bij Ecstasy het geval was, een nieuwe ep online moeten staan van het dj- en producerduo. Moeilijk doen we daar niet om, want nu we stilletjes aan terug richting de dansvloer mogen trekken, is de muziek van Guy en Howard zeer welgekomen. Met een headlineshow op Reading & Leeds Festival later deze zomer, lijkt er dan ook genoeg nieuw materiaal aanwezig te zijn om de weide aan het dansen te krijgen. Het nieuwe “Happening” zal daar alvast zeker voor kunnen zorgen.

In tegenstelling tot “In My Arms” gisteren, zijn de exotische invloeden vandaag minder duidelijk aanwezig. Disclosure doet gewoon waar het goed in is op “Happening”: donkere beats mengen met dansbare bassen. Die trillen al vanaf de eerste seconden door je koptelefoon, terwijl ons subtiel ‘It’s happening’ in de oren wordt gefluisterd. Met nog wat extra vage elektronisch bewerkte stemmen en vooral een heel dansbare vibe, zit de track dan ook goed in elkaar. Er staan iets meer dan vijf minuten op de teller, maar die vliegen voorbij alsof het niets is. Als je je komende zomer nog wilt amuseren op een festival, of gewoon eens lekker wilt dansen, dan raden we je aan om richting het Verenigd Koninkrijk te trekken. Disclosure lijkt in elk geval klaar om de dansvloer te bevolken.

Disclosure brengt deze week elke dag een nummer uit om 18.00 u. Op de planning staan nog “Seduction” en “Another Level”, om dan vrijdag met “Never Enough” de kers op de ep te zetten.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1303 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Waterfall" (feat. RAYE)

Sinds Disclosure in de zomer van 2020 zijn grote comeback maakte, ontbrak het niet aan nieuwe muziek. Integendeel, op een kleine twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "In My Arms"

Na een paar jaar stilte had het vorig jaar de comeback door de grote poort moeten worden voor de broertjes van Disclosure….
AlbumsRecensies

Disclosure - ENERGY (★★★): Net iets te weinig energie

  De broertjes Lawrence waren aan het begin van vorig decennium niet weg te denken uit de hitlijsten, waarbij ze housemuziek verzoenden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.