Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms – “Care For”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Stockport is een klein stadje in de buurt van Manchester waar niet al te veel te beleven valt, op Blossoms na! De Britse band leek in 2016 op weg om de volgende headliner te worden in het festivallandschap met hun geweldige debuutplaat Blossoms. Het album spendeerde zelfs twee weken op de eerste plaats in de Britse albumcharts en kon bijna de Mercury Prize in de wacht slepen. Toch bleef Blossoms vooral een Brits fenomeen dat in de rest van de wereld niet de status kon verwerven die het in hun thuisland heeft. De moeilijke tweede plaat Cool Like You bracht daar in 2018 ook geen verandering in en ook met Foolish Loving Space kon Blossoms internationaal niet echt potten breken. Of het gloednieuwe “Care For” daar verandering in zal brengen is nog maar de vraag, maar de band presenteert zich er wel van hun beste kant.

Blossoms gaat op “Care For” voor een aaibare sound waar de band voluit gaat voor de warme klanken. De indiebombast hebben ze inmiddels voorgoed vaarwel gezegd en dat maakt het voor de fans van het beginuur toch even wat wennen. “Care For” klinkt desondanks zeer spontaan en organisch, al heeft het nummer wel enkele luisterbeurten nodig om te blijven hangen. De toevoeging van een strijkersensemble past bij de rest van het nummer en voorziet het zelfs van een bepaalde grandeur. Een stadionhymne of radiohit is “Care For” allesbehalve, maar binnen de evolutie van Blossoms past dit nummer uiteraard als gegoten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1623 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Blossoms - Foolish Loving Spaces (★★★½): Laat die festivalzomer maar komen

Wanneer je over het kanaal het stadje Stockport binnenrijdt, passeer je een bord met daarop ‘Hometown of Blossoms’. Terecht, aangezien het vijftal…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Blossoms: ‘Foolish Loving Spaces is het beste werk dat we ooit maakten’

Aanstaande vrijdag komt Foolish Loving Spaces, het nieuwe album van Blossoms, uit. De indiepopband uit het Britse Stockport is in eigen land enorm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms - "The Keeper"

Blossoms blijft productief en brengt op 21 januari met Foolish Loving Spaces alweer hun derde album uit. Hun debuut losten ze in 2016 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.