Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Velveteers – “Motel #27”

Wanneer een nieuwe rockgroep van onder de vleugels van Dan Auerbach uitvliegt, dan spitsen wij onze oren. The Velveteers is er zo eentje. De groep uit Boulder, Colorado zou wel eens kunnen uitgroeien tot een van de prijsduiven uit het hok van de producer en zanger-gitarist van The Black Keys. Hij ontdekte hen op internet via hun livebeelden en zelfgemaakte video’s, en was zodanig onder de indruk dat hij hen uitnodigde in zijn opnamestudio in Nashville. Hun debuutalbum Nightmare Daydream wordt momenteel door Auerbach geproduceerd en wordt op 8 oktober in de winkels verwacht. Voor Demi Demitro (gitaar en zang) en het drummende duo(!) Baby Pottersmith en Jonny Fig is Auerbachs productie de ultieme beloning voor hun authenticiteit, want met hun eerlijk en gammel geluid passen ze helemaal in zijn muzikale familie.

“Motel #27” is na “The Charmer and the Snake” de tweede single van de aankomende langspeler, en vat een verblijf in een vreselijk motel samen. Demitro trapt het nummer af met een scheurende intro, waarna de drums van Pottersmith en Fig beukend invallen. Bij de slideriff die volgt, denken we even aan “Aneurysm” van Nirvana. Met haar in distortie gedrenkte stem bezingt Demitro de helse hotelkamer. “Motel #27” heeft geen echte brug of refrein; enkel het bescheiden parlando in de vierde strofe zorgt voor enige variatie. Aansluitend gaat het trio de laatste minuut met de versterkers op twaalf nog helemaal door het dak, en zo blijft de spanning toch de hele tijd behouden.

Met “Motel #27” brengt The Velveteers rauwe garagerock. De muzikanten bewijzen dat ze met beperkte elementen een spannend en venijnig nummer kunnen brengen, en dit doet ons reikhalzend uitkijken naar hun debuutalbum dat binnenkort zal verschijnen. Vrijdag 8 oktober staat alvast met een slordige cirkel aangeduid op onze kalender.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

164 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "I Forgot To Be Your Lover"

Opgeblazen marketing of niet, Cupido schiet binnenkort opnieuw pijlen af met zijn boog en is het weer Valentijnsdag. Als er één muzikaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "Beautiful People (Stay High)"

De echt grote hype rond The Black Keys is ondertussen al enkele jaren overgewaaid, maar dat neemt niet weg dat de band…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Subterranean Street Society - "Focus on the Melody"

De Deens-Nederlandse band Subterranean Street Society, die met het nummer “Only Your Sins Know” in de Netflixserie Ragnarok te horen was, heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.