Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sueco – “Paralyzed”


Sueco (The Child), die naam en faam maakte via TikTok met zijn single “Fast”, brengt twee jaar na zijn monsterhit een nieuw nummer uit dat wel eens potentieel dezelfde weg kan inslaan. De 24-jarige rapper uit Los Angeles kruiste in april van dit jaar al de weg met Travis Barker op het nummer “SOS”, wat duidelijk een voorbode leek voor een carrièreswitch die velen, zoals Machine Gun Kelly en Trippie Redd, hem al hebben voorgedaan. Ondanks dat Sueco vroeger al deel uitmaakte van een lokale screamoband uit LA, bewandelt hij met “Paralyzed” toch een nieuw pad ten opzichte van zijn korte discografie die grotendeels beïnvloed werd door trap/hiphop. Hij tekende twee maanden na “Fast” voor Atlantic Records en probeert onder invloed van Barker zijn carrière een boost in een andere richting te geven.

Na enkele rustige pianotonen in de intro krijgt het nummer al snel een stevig vervolg van gitaren en drumslagen. Het tempo blijft de volle twee minuten en dertig seconden doorgaan met een boodschap van romantiek, al dan niet onder invloed van de mentale gezondheid. De slagzin ‘You got me paralyzed’ blijft al snel hangen en ga je onmiddellijk (proberen) meeschreeuwen met William Schultz. Wat opvalt ten opzichte van de meeste rappers die dit genre uitproberen, is dat Sueco het met zijn stem wel aankan door zijn verleden in een screamoband. Dit belooft alvast voor toekomstige liveshows.

Hopelijk blijft hij in dit genre en horen we nog veel van deze Amerikaanse pop(punk)artiest. Met “Paralyzed” lijkt hij alvast een nieuwe hit te pakken te hebben die menig radiostation wel kan inpalmen. Net zoals “Fast” zal dit nummer hoogstwaarschijnlijk miljoenen keren gebruikt worden op TikTok en minstens zo vaak gestreamd worden op Spotify.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

17 posts

About author
Music Maniac
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle geosy - "Is Dit Het Dan?"

‘Suzan & Freek voor emo’s’, zo omschrijft GirlsGirlsGirls-zanger Geosy Kleefman zijn nieuwste soloproject geosy. Onder zijn eigen naam brengt de jonge Emmenaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Neck Deep – Neck Deep (★★★½): Terug naar het basisrecept

Is poppunk anno 2024 nog relevant? Laten we meteen kort en krachtig op die vraag antwoorden: ja! Het genre is sinds enkele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Youth in Revolt - "OnlyFanz"

Mierenzoete poppunk is stiekem toch wel een guilty pleasure voor ons. Of het nu de oudgedienden van blink-182 zijn of het catchy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.