Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joel Corry & Jax Jones – “OUT OUT” (feat. Charli XCX & Saweetie)

“Alors on dance”, een beetje Belg kent na ruim tien jaar nog steeds de doorbraaksingle van onze landgenoot Stromae. De Brusselaar wist velen te inspireren met zijn dansbare muziek, modieuze outfits en leuke danspasjes en zo werden ook Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX en Saweetie geïnspireerd door Stromae. Voor hun nieuwe samenwerking maakten ze gebruik van een zeer herkenbare sample en zo lijkt het scoren van een hit binnen handbereik te liggen.

Het zou niet de eerste keer dat een van deze artiesten een hit zou scoren, want dj Joel Corry wist samen met MNEK al een plaatsje in de hitlijsten te veroveren met “Head & Heart”. Jax Jones maakte al enkele oorwurmen zoals “You Don’t Know Me” met RAYE en ondanks dat Saweetie nog met haar debuutalbum moet komen, wist zij ook al de aandacht naar zich toe te trekken, onder andere met “Best Friend” samen met Doja Cat. Ster van het nieuwe “OUT OUT” is toch wel Charli XCX en zij bracht vorig jaar als een van de eerste een sterk lockdown album uit en dat nog geen jaar na haar derde langspeler.

Vanaf de eerste seconden zitten we op de kar van dit viertal, en hoe kan het ook anders. De klanken van “Alors on dance” brengen vreugde met zich mee en nog vooraleer Charli XCX begint te zingen, zijn we dan ook al aan het dansen. Bovendien heeft de melodie dan nog eens iets weg van “Sissy That Walk” van RuPaul, dus veel vernieuwend is er niet aan “OUT OUT”. Het viertal speelt dus nogal op veilig, maar het blijft desondanks een leuke rit. Charli’s herkenbare herwerkte stem en de catchy ‘Ay-ay-ay-ay’ maken het nog net iets leuker en de kort en krachtige strofe van Saweetie is de kers op de taart. Dan rest ons alleen nog de vraag wanneer we op deze dansschijf kunnen dansen op een volle, zweterige dansvloer.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

920 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kitty - "Sacrilicious"

Op TikTok kan je heel wat opkomende artiesten ontdekken die zonder label hopen door te breken en op de meest creatieve manieren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Hot Girl"

Charli XCX speelt al langer mee in de hogere regionen van de popwereld, maar wist zich dankzij haar nieuwste creatie CRASH definitief op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiësto - "Hot In It" (feat. Charli XCX)

“Hot In It” werd al een tijd geteased door Charli XCX op TikTok, maar eindelijk is de dance track er officieel. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.