Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joel Corry & Jax Jones – “OUT OUT” (feat. Charli XCX & Saweetie)

“Alors on dance”, een beetje Belg kent na ruim tien jaar nog steeds de doorbraaksingle van onze landgenoot Stromae. De Brusselaar wist velen te inspireren met zijn dansbare muziek, modieuze outfits en leuke danspasjes en zo werden ook Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX en Saweetie geïnspireerd door Stromae. Voor hun nieuwe samenwerking maakten ze gebruik van een zeer herkenbare sample en zo lijkt het scoren van een hit binnen handbereik te liggen.

Het zou niet de eerste keer dat een van deze artiesten een hit zou scoren, want dj Joel Corry wist samen met MNEK al een plaatsje in de hitlijsten te veroveren met “Head & Heart”. Jax Jones maakte al enkele oorwurmen zoals “You Don’t Know Me” met RAYE en ondanks dat Saweetie nog met haar debuutalbum moet komen, wist zij ook al de aandacht naar zich toe te trekken, onder andere met “Best Friend” samen met Doja Cat. Ster van het nieuwe “OUT OUT” is toch wel Charli XCX en zij bracht vorig jaar als een van de eerste een sterk lockdown album uit en dat nog geen jaar na haar derde langspeler.

Vanaf de eerste seconden zitten we op de kar van dit viertal, en hoe kan het ook anders. De klanken van “Alors on dance” brengen vreugde met zich mee en nog vooraleer Charli XCX begint te zingen, zijn we dan ook al aan het dansen. Bovendien heeft de melodie dan nog eens iets weg van “Sissy That Walk” van RuPaul, dus veel vernieuwend is er niet aan “OUT OUT”. Het viertal speelt dus nogal op veilig, maar het blijft desondanks een leuke rit. Charli’s herkenbare herwerkte stem en de catchy ‘Ay-ay-ay-ay’ maken het nog net iets leuker en de kort en krachtige strofe van Saweetie is de kers op de taart. Dan rest ons alleen nog de vraag wanneer we op deze dansschijf kunnen dansen op een volle, zweterige dansvloer.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stromae - "Santé"

Het grote moment is eindelijk aangebroken. Het was al een tijdje bekend dat Belgische topartiest Stromae nieuwe muziek zou uitbrengen, maar toch…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Formidabel festivalnieuws: Stromae naar Werchter Boutique en Les Ardentes 2022!

Fenomenaal nieuws, want Stromae keert eindelijk terug naar de grote (festival)podia. Onze landgenoot is opnieuw bezig met nieuwe muziek en daar hoort…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Good Ones"

De afgelopen jaren werden de fans van Charli XCX in de watten gelegd, zowel Charli uit 2019 als how i’m feeling now van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.